Nom de la noticia

21 Abril 2017

Alba Vergés: "Pretenem posar llum, retratar i aclarir uns fets i unes pràctiques de les quals només en sabem la punta"

La presidenta de la comissió d'investigació sobre l'Operació Catalunya espera que sigui “útil” per “sortir de la foscor de les clavegueres”

El Parlament de Catalunya ha constituït aquest matí la comissió d'investigació sobre l'Operació Catalunya i la diputada de Junts pel Sí Alba Vergés n'ha estat nomenada la presidenta. Vergés ha volgut destacar que es treballarà per poder posar llum a tota aquesta trama que s'ha anat coneixent pels mitjans de comunicació i per gravacions fetes públiques. “Amb les intervencions, preguntes, respostes, debats i evidentment les conclusions que se'n derivin, pretenem posar llum, retratar i aclarir uns fets i unes pràctiques de les quals en sabem la punta que ha sortit a la llum pública mitjançant gravacions i declaracions als jutjats”, ha afirmat.

Vergés ha destacat que la persecussió de les idees polítiques per vies no polítiques és “intolerable”: “Qualsevol forma d'espionatge i persecució de les idees polítiques que no sigui la pròpia via política és, indiscutiblement, un atac directe i frontal a la confiança i la democràcia”. “I l'hem de considerar intolerable si és el cas d'una planificació orquestrada des de l'Estat espanyol en contra d'un projecte i del procés polític que s'està produint a Catalunya”, ha afegit.

“Espero que es pugui sortir de la foscor de les clavegueres i veure'n realment tot allò que suposen pràctiques que fustiguen la democràcia en la seva essència”, ha sentenciat Vergés. La presidenta ha destacat que vol que la comissió sigui dinàmica: “Intentaré que la comissió sigui àgil i diligent en els seus treballs al mateix temps d'insistir en la voluntat que sigui també útil per als diputats i diputades, pel Parlament, per la democràcia i sobretot per a la ciutadania en general i la seva confiança”.

La presidenta de la comissió ha explicat també que un cop constituïda la comissió es marcava un termini d'una setmana per poder fer arribar les propostes de compareixences per part de tots els grups i que aquests poguessin tenir una setmana més per estudiar-les. Així, està previst que la primera sessió de la comissió es faci el proper 4 de maig.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies