Nom de la noticia

09 Març 2017

Albert Batalla: "Si realment volen ajudar el territori de Lleida, el Pirineu i l'Aran, votin els pressupostos"

JxSí presenta 42 esmenes a una moció de C’s sobre les actuacions a la demarcació i els recorda que “no es pot tractar en cinc minuts tot el que s'ha de debatre i acordar sobre el territori”

El diputat de Junts pel Sí Albert Batalla ha marcat el posicionament del grup davant la moció presentada per Ciutadans sobre les actuacions a la demarcació de Lleida i ha afirmat que “si realment volen ajudar el territori de Lleida, el Pirineu i l'Aran, votin els pressupostos”.

El diputat ha parlat de “moció de lluïment” per referir-se al text presentat per C’s ja que “no es pot tractar en cinc minuts tot el que s'ha de debatre i acordar sobre el territori”. Batalla ha expressat que davant la moció “teníem dues possibilitats: votar no a tot com una esmena a la totalitat, malgrat estar d'acord amb alguns dels punts plantejats, o fer esmenes i negociar per tal que ningú pugui fer el discurs fàcil que el primer grup de la cambra no fa la seva feina de forma rigorosa”. Albert Batalla ha explicat que JxSí ha presentat 42 esmenes i ha afegit que “en la majoria dels casos per constatar que el que es demana a la moció, el Govern ja ho està fent o està previst en els pressupostos del 2017”. “És curiós – ha afegit – perquè fins i tot demanen coses que estaven als pressupostos de 2016 que van contribuir a bloquejar”.

En aquest punt, el diputat ha fet un repàs de les diferents temàtiques que aborden les esmenes presentades pel seu grup i ha celebrat que “moltes d'elles s'hagin acceptat i transaccionat” i ha afegit que “des del nostre punt de vista aquest fet suposa un canvi respecte el to catastrofista de la seva interpel·lació del darrer ple”. Pel diputat, les esmenes acceptades “suposen un reconeixement a un territori viu, actiu, amb projectes i amb acompanyament institucional, que té problemes, però que entre tots hem de resoldre”.

Per Batalla, les esmenes acceptades presentades per la resta de grups “són una carta als Reis, on no només hi ha lluïment sinó tàctica i post veritat instal·lades a la moció”. El diputat ha repassat algunes d'aquestes esmenes que recullen actuacions que ja s'estan executant o es basen en dades falses, i ha afirmat que d'aquesta manera “ no es fa cap bé ni a la política ni al territori que vostès diuen que pretenen ajudar”.

Finalment, el diputat Batalla ha afirmat que “davant del lluïment, feina; davant la tàctica, estratègia de present i futur per Lleida, el Pirineu i l'Aran; i davant la post veritat, certeses”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies