Nom de la noticia

26 Abril 2017

Amat: "Per mantenir la posició turística estratègica hem d'apostar per incrementar el valor afegit de l'oferta, la qualitat dels serveis, diversificar productes i desestacionalitzar temporades"

El conseller Baiget ha subratllat que “la Setmana Santa ha estat tardana pel que ha permès compatibilitzar el turisme de neu i de platja”

El diputat de Junts pel Sí Oriol Amat ha preguntat al conseller d'Empresa i Coneixement Jordi Baiget sobre la valoració del Govern en referència a les dades turístiques de Setmana Santa. El diputat ha afirmat que “per mantenir la posició turística estratègica hem d'apostar per incrementar el valor afegit de l'oferta, la qualitat dels serveis, diversificar productes i desestacionalitzar temporades”.

Oriol Amat ha subratllat que el turisme “és el primer sector de la nostra economia i un motor de molts d'altres sectors, com també passa a França”. En aquest sentit, Amat ha afirmat que Catalunya “és una país amb una economia diversa i internacionalitzada, en la qual el sector turístic ocupa una posició estratègica apostant clarament per la qualitat i la diversificació de l'oferta”. El diputat ha destacat algunes dades rellevants al voltant del turisme, que genera “riquesa, oportunitats, treball i suposa aproximadament el 12% del PIB, així com que genera al voltant del 13% de l'ocupació que fan que el turisme per Catalunya sigui un sector estratègic”.

Davant les bones dades d'ocupació turística dels dies de Setmana Santa, el diputat Amat ha volgut destacar que el turista “és cada cop més exigent, demana un territori endreçat i conservat, unes bones instal·lacions turístiques, ofertes culturals i gastronòmiques que complementin la seva estada”.

Al seu torn, el conseller Baiget ha destacat que les bones dades d'ocupació turística durant la Setmana Santa es deuen també a què “ha estat tardana, pel que ha permès compatibilitzar el turisme de neu i platja”. Pel Conseller, “ser una economia avançada i ser una potència turística no és una paradoxa, hem de seguir desenvolupant el sector turístic”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies