Nom de la noticia

26 Febrer 2016

Anna Figueras: “Sols amb les estructures d’Estat que plantegem aconseguirem una societat socialment més justa i digna”

La diputada de JxSí critica “el procés de recentralització brutal” i la reducció d’un 91’78% dels recursos que aporta l’Estat per a l’atenció social en els darrers quatre anys

La diputada de Junts pel Sí Anna Figueras ha afirmat que la prioritat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies és “garantir plenament els drets socials de les persones amb igualtat d’oportunitats” i que “sols amb les estructures d’estat que plantegem aconseguirem una societat socialment més justa i digna”. Figueras ha assenyalat que “disposant de tots els recursos i la riquesa que es genera a Catalunya es garantiria gaudir d’unes estructures que apostin per una xarxa de protecció social sòlida”. “Els fets ens demostren quina és la sensibilitat social del govern de l’Estat vers les necessitats socials dels catalans. I encara es qüestionen per què volem un Estat propi? Segurament perquè volem i podem garantir les necessitats socials dels catalans”, ha reblat Figueras.

En la compareixença de la consellera Dolors Bassa al Parlament, la diputada de Junts pel Sí ha desgranat els incompliments i les competències vulnerades per part de l’Estat, en el que ha qualificat de “procés de recentralització brutal”. Figueras feia referència a la reducció d’un 91’78% de l’aportació de l’Estat en els darrers quatre anys per a l’atenció social, que afecta a matèries tan sensibles com el maltractament infantil, el pla d’acció per a persones amb discapacitat, el nivell acordat per Dependència, el fons d’acollida i integració d’immigrants o la partida per a l’atenció dels menors immigrants no acompanyats.

És per això que “ens calen estructures d’estat que ens permetin gestionar les competències plenes en aquesta matèria”. Figueras ha indicat que “el mandat democràtic de les urnes del 27 de setembre inclou el disseny de les estructures de país en matèria de serveis i protecció social” per tal “d’articular i enfortir la tercera pota de l’Estat del Benestar amb l’objectiu que el futur Estat pugui atendre les necessitats socials dels catalans i les catalanes”.

Figueras ha subratllat que la voluntat del Govern és “centrar-se en l’autonomia personal amb l’impuls d’una estructura d’estat com és la llei d’autonomia personal de Catalunya, que es basi en les necessitats concretes de les persones i no respongui per igual a un grau determinat de dependència, sense tenir en compte les necessitats especifiques de l’individu”. La diputada de JxSí ha alertat que “som conscients que no podem caure en el mateix parany on ens ha portat la lleis de dependència , una llei que havia de ser la quarta pota de l’Estat del Benestar, que va generar moltes esperances i, en canvi, ha estat una font de frustracions”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies