Nom de la noticia

05 Abril 2017

Antoni Balasch: "El nombre de queixes al Síndic de Greuges ha disminuït un 6% respecte el 2015"

El diputat de JxSí destaca que “un 99,4% de les recomanacions del Síndic s'han acceptat total o parcialment”

El diputat de Junts pel Sí Antoni Balasch ha defensat el posicionament del grup parlamentari sobre l'informe del Síndic de Greuges corresponent al 2016 i ha destacat que “el nombre de queixes al Síndic de Greuges ha disminuït un 6% respecte el 2015”.

Balasch ha posat de manifest que “un 99,4% de les recomanacions del Síndic s'han acceptat total o parcialment” i que l'objectiu comú és “posar el focus en els desajustos de l'activitat pública i intentar corregir i reorientar les accions per servir millor el ciutadà”. I ha defensat també una visió global “que defugi de l'èmfasi de la crítica i valoritzi els elements de correcció”. El diputat ha parlat de quatre àmbits de millora: serveis, preservació dels drets, agilitat i transparència, i apuntat que “formular una queixa no vol dir que sigui procedent”.

“Les consultes han baixat un 18,5% - ha afirmat el diputat de JxSí – fet que demostra que l'Administració és més clara i que disposa d'un millor funcionament, així com que es dóna més i millor informació a la ciutadania per una administració més transparent”.

Pel que fa al volum de queixes, Balasch ha subratllat que el capítol social és el que té més queixes, seguit de la sostenibilitat territorial, el consum i la burocràcia, i sobre aquest darrer aspecte ha destacat que “l'Administració ha guanyat en agilitat”. Precisament, sobre l'àmbit social, Balasch ha afirmat que “promoure l'activitat econòmica també és una activitat potent pels serveis socials” i ha defensat l'actuació en l'àmbit de salut per part del Govern de la Generalitat “ja que des de l'oposició es diu que no es té com una prioritat però, en canvi, el Síndic en felicita la gestió”. Sobre aquest àmbit, el diputat ha afirmat que “els números són semblants als de l'any passat però disminueix en qüestions com la disconformitat en el diagnòstic o les llistes d'espera. Tanmateix, les llistes d'espera milloren perquè, encara que hi hagi més gent apuntada, el temps d'espera és inferior”.

En referència a les polítiques territorials, el segon bloc de queixes, el diputat Balasch ha dit que “sobre Medi Ambient, han disminuït un 24%, i dins aquest camp, les referents a contaminació acústica han disminuït un 23%”. En aquest àmbit territorial, Antoni Balasch ha parlat també de les queixes pel mal funcionament de Rodalies, i ha destacat el descens de les queixes per desnonaments “el Govern ha evitat 4.500 desnonaments durant el 2016”, ha afirmat.

El diputat de JxSí ha explicat que hi ha un gruix de queixes que depenen de l'Estat com són Rodalies, llei de la dependència, beques i renda bàsica d'emancipació, i ha finalitzat la seva intervenció demanant al Síndic que les queixes estiguin diferenciades en dades estadístiques en funció de l'administració a la qual s'adrecen o si és a particulars i empreses “ja que tant els ciutadans com nosaltres podríem identificar realment el veritable responsable i ajudaria a resoldre el problema amb més rapidesa”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies