Nom de la noticia

01 Juny 2017

Antoni Balasch: “Estem davant un setge de l’Estat a les llibertats polítiques dels favorables al referèndum”

“Al Parlament som víctimes d’un bloqueig sistèmic del debat polític per part de l’Estat i paralitzar el Parlament és bloquejar la democràcia”, afirma

El diputat de Junts pel Sí, Antoni Balasch, ha afirmat que actualment “estem davant un setge de l’Estat a les llibertats polítiques dels favorables al referèndum” i, en especial, de drets fonamentals com la llibertat d’expressió. Balasch ha donat diversos exemples com la judicialització de les iniciatives polítiques del Parlament: “Al Parlament som víctimes d’un bloqueig sistèmic del debat polític per part de l’Estat i paralitzar el Parlament és bloquejar la democràcia”. En aquest mateix sentit, ha alertat que “judicialitzar la Mesa del Parlament és un atac, una intimidació als representants del poble i un abús de poder”.

En una interpel·lació al Ple del Parlament, Balasch ha subratllat que aquesta “coerció i coacció” té com a objectiu “frenar l’impuls decidir del poble català”. “Patim un ofec econòmic, social, competencial que provoca una reacció del poble, que fa que reaccioni la política catalana i que fa, també, que l’Estat reaccioni contra la política catalana”. El diputat de Junts pel Sí ha criticat que aquesta reacció de l’Estat s’ha basat en “culpar, atacar, recentralitzar i utilitzar la justícia a favor dels propis interessos ideològics”.

Balasch ha afirmat que l’Estat reacciona d’aquesta manera perquè “no té cap raó lògica per oposar-se a les demandes de Catalunya, no té cap raó lògica per evitar un referèndum”. “Hi ha qui opta per posar les urnes, i d'altres que opten per la dictadura del segle XXI”, ha afegit el diputat, per qui “nosaltres volem donar un cop de mà per donar la veu al poble i, mentrestant, l'Estat ofereix un cop de puny a les urnes, a la democràcia”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies