Nom de la noticia

08 Març 2017

Antoni Balasch: "La LEC estableix corresponsabilització amb els ens locals, cal sinergia i coordinació amb els que han volgut assumir competències"

Segons la consellera Ruiz, “l'acord amb els municipis es deu a l'experiència i fuig dels tacticismes”

El diputat de Junts pel Sí Antoni Balasch ha preguntat a la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, sobre els acords de programació escolar arribats a la Comissió Mixta entre el Departament d'Ensenyament i les entitats municipalistes (Associació Catalana de Municipis i Federació de Municipis de Catalunya) que es va celebrar el passat mes de febrer. El diputat ha subratllat que la Llei d'Educació de Catalunya (LEC) “s'ha validat com una llei d'alta qualitat i amb el valor afegit d'haver estat aprovada per consens” i ha afegit que en la mesura que “estableix corresponsabilització amb els ens locals, cal sinergia i coordinació amb els que han volgut assumir competències”.

El diputat de JxSí ha posat en valor que la LEC contempla que els ajuntaments “tinguin delegades competències en educació infantil, principalment les escoles bressol, estudis d'arts i també les escoles d'adults” i ha subratllat la presència destacada de les entitats municipalistes que “en el marc de la comissió mixta amb la Generalitat van acordar fixar els criteris escolars pel proper curs”.

La conseller Ruiz ha explicat que l'acord amb l'ACM i la FCM “dóna resposta a les realitats demogràfiques i treballa amb l'objectiu de millorar l'èxit educatiu”. Per la Consellera, “aquest acord es deu a l'experiència i fuig de tacticismes” i ha afegit que “vetlla per l'equitat i la creació de noves places allà on hi hagi necessitats”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies