Nom de la noticia

16 Febrer 2017

Balasch: “Defensem el consens entre el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, l’ajuntament de Pont de Suert, les entitats i el Departament de Cultura per decidir la ubicació de l’arxiu comarcal”

JxSí aposta pel consens i no dóna suport a la proposta de resolució del PSC perquè “demana que sigui el Departament de Cultura qui faci la proposta”

El diputat de Junts pel Sí Antoni Balasch ha defensat el posicionament del grup parlamentari sobre la proposta de resolució del PSC referent a l’emplaçament de l’Arxiu Comarcal de l’Alta Ribagorça, presentada a la Comissió de Cultura del Parlament. El diputat ha argumentat que des de JxSí no es doni suport al text perquè “defensem el consens entre el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, l’ajuntament de Pont de Suert, les entitats i el Departament de Cultura per decidir la ubicació de l’arxiu”.

Balasch ha explicat que “l’any 2008 es va fer un primer projecte, en una època de gran despesa econòmica, però es tractava d’un edifici amb un gran cost d’execució i manteniment i amb la crisi arriba un replantejament”. Segons el diputat, “es planteja un segon projecte, vista la urgència de trobar una ubicació per l’arxiu, i es parla amb el territori, el consell comarcal i l’Ajuntament, posant a disposició l’antic edifici de l’Ajuntament que és ben vist pels tècnics”.

En aquest punt, Antoni Balasch ha dit que “hi ha sectors culturals de la comarca que demanen que es replantegi el projecte i les converses avancen en busca del consens”. És precisament per aquest consens que JxSí no dóna suport a la proposta del PSC perquè aquesta “demana que sigui el Departament de Cultura qui faci la proposta i així es fuig del consens”. El diputat ha aclarit que “no votem contra l’arxiu, que el volem, ni contra el fet que la seva ubicació sigui acordada, però per garantir el consens no creiem que sigui el Departament de Cultura qui l’hagi de proposar”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies