Nom de la noticia

05 Maig 2016

Bel: "La inversió directa ve perquè des de Catalunya es pot comerciar"

El diputat de JxSí ha destacat que “la riquesa la creen les persones però els governs hi poden ajudar amb educació del capital humà, infraestructures i col·laborant en la creació d'empreses”

El diputat de Junts pel Sí Germà Bel ha interpel·lat el conseller d'Empresa i Coneixement Jordi Baiget sobre les polítiques del Govern pel que fa a la captació d'inversió estrangera, i ha afirmat que “la inversió estrangera directa no ve perquè sí, perquè hi ha bons restaurants o llocs per visitar” ha dit Germà Bel, qui ha afegit que “ve perquè des de Catalunya es pot comerciar i les empreses s'implanten per comerciar des de Catalunya”. Segons el diputat “el comerç exterior ens serveix per aportar recursos des de fora per poder crear llocs de treball de qualitat amb salaris reals com els del nord d'Europa”.

Pel diputat Bel “la riquesa la creen les persones però els governs hi poden ajudar mitjançant l'educació del seu capital humà, més i millors infraestructures i ajudant a la creació d'empreses”. Sobre aquest darrer punt, el diputat ha lamentat que “som líders en reglamentació per a les empreses a l'hora d'obrir negocis i en requerir molts dies per a obrir-los”.

Germà Bel ha explicat que per poder tirar endavant aquestes accions cal finançament “ i si no n'hi ha prou a casa nostra s'ha d'atraure”. En aquest sentit, el diputat ha recordat que “el 2015, Catalunya va ser la tercera regió europea en inversió estrangera directa, la de veritat, la que arriba a planta” i ha afegit que “segons el Financial Times, Catalunya és la millor regió europea del sud per invertir el 2016-2017”. Pel que fa a aquesta qüestió, Bel s'ha fet ressò d'unes dades que afirmen que “el percentatge d'exportacions catalanes dirigides a la resta del món que no és Espanya són del 62%, i les dirigides a la resta d'Espanya, d'un 37%” i ha afirmat que “aquesta és una molt bona notícia que hauria de celebrar tothom a banda del debat independentista perquè diversificar riscos és una bona pràctica. Anem bé”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies