Nom de la noticia

23 Juny 2016

Bonvehí: “Políticament deixem de reconèixer Fernández Díaz com a Ministre i a Daniel de Alfonso com a director de l’Oficina Antifrau”

El diputat de JxSí afirma que estem davant “un atac a la democràcia” i que queda demostrat que “les clavegueres de l'Estat han fet i fan guerra bruta contra els partits que aposten per la independència”

El diputat de Junts pel Sí David Bonvehí ha demanat la dimissió del director de l’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC), Daniel de Alfonso, perquè “la confiança del nostre grup parlamentari i la credibilitat respecte a la seva persona s’ha trencat de forma irreversible”. “Per ètica, vostè hauria de plegar i si no ho fa votarem el seu cessament”, ha indicat Bonvehí qui ha retret a De Alfonso que “vostè ha participat en l’estratègia clara i indigne del Ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i de les clavegueres de l’Estat”. Per Bonvehí, queda demostrat que “les clavegueres de l'Estat han fet i fan guerra bruta contra els partits que aposten per la independència” i això “és un atac a la democràcia”. “Políticament deixem de reconèixer el Sr. Fernández Díaz com a Ministre i a vostè com a Director de l’Oficina de l’Antifrau”, ha afegit.

En la seva intervenció davant la Comissió d’Afers Institucionals, Bonvehí ha considerat que les converses que han transcendit entre el Ministre de l’Interior i el director de l’Oficina Antifrau posen de manifest “el que hem sospitat des de fa molt de temps”: “Com ha dit el President Puigdemont, estem davant d’un GAL informatiu, d’una gent que utilitza la més alta esfera del poder de l’Estat espanyol per construir la conspiració”.

El diputat de Junts pel Sí ha subratllat que “les batalles polítiques es guanyen convencent a la gent amb idees, amb raons, i no amb mentides i fent guerra bruta”. Però es demostra que “quan uns no es veuen capaços de vèncer amb les seves idees democràticament, decideixen utilitzar mètodes antidemocràtics”. En aquest sentit, ha exposat que “malgrat l’actuació de l'Estat, no s’aturarà mai la voluntat d’un poble que ha decidit que vol tenir noves oportunitats i que avança amb convicció”.

Bonvehí ha assegurat que “apostem per un Estat propi perquè volem un estat democràtic, modern i sense corrupció; un Estat en el qual els ministres no persegueixin a la gent que no pensa com ells i on no hi hagi guerra bruta; un Estat que cregui amb la separació de poders; un Estat europeu en què els altres Estats i nacions del món s’hi vulguin fixar” . “En un país de tradició democràtica i de maduresa democràtica, això hauria de comportar dimissions immediates i en cadena i aquí, els que munten els dossiers i calumnien, encara es consideren víctimes”, ha afegit. Finalment, ha recordat que l’article 8.3 de la Llei Antifrau, aprovada pel Parlament de Catalunya, estableix que “el director de l’Oficina Antifrau no rep instruccions de cap autoritat en l’exercici de les seves funcions” i ha assenyalat que “només amb aquest article es justifica la compareixença i justifica les decisions que pugui prendre aquest Parlament”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies