Nom de la noticia

08 febrero 2016

Bonvehí posa en valor el Departament de Presidència per coordinar les polítiques transversals al servei de la gent

El diputat de JxSí destaca que el Departament de Presidència assumeix “dos grans àmbits com són les polítiques de la dona, un dels temes transversals i cabdals del país, i tot el que fa referència a noves tecnologies”

El diputat de Junts pel Sí, David Bonvehí, ha destacat que la principal tasca de la Conselleria de Presidència serà “la coordinació de les polítiques transversals” del Govern, unes polítiques que tenen com a base “la defensa del mandat per esdevenir un Estat i les polítiques socials, una doble vessant íntimament relacionada ja que el procés que estem vivint és per donar millors serveis a la gent del país”. En la seva intervenció davant la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) del Parlament en motiu de la compareixença de la consellera de la Presidència, Neus Munté, Bonvehí ha citat algunes d’aquestes polítiques transversals que requereixen d’un alt grau d’implicació Interdepartamental: el Pla de suport al tercer sector social; el Pla integral d’atenció a les persones amb trastorn mental i addiccions; el Pla Interdepartamental d’atenció i interacció social i sanitària (PIAISS); polítiques encarades a la Reforma Horària; i desplegament de la llei de la FP.

Bonvehí ha rebutjat les crítiques d’altres partits sobre el buidatge de competències de la CAI i ha remarcat que s’incorporen “dos grans àmbits com són les polítiques de la dona, un dels temes transversals i cabdals del país, i tot el que fa referència a noves tecnologies”. Per Bonvehí, “el fet que l’Institut Català de la Dona s’incorpori a aquest Departament reforçarà les polítiques transversals que fins ara s'han fet”. El diputat de JxSí ha explicat que “mantenim ferm el compromís de millorar les polítiques de l’institut Català de la Dona, posant en valor la tasca feta els darrers anys, amb menys recursos, ajudant a desplegar els serveis d’informació i atenció a les dones”.

Respecte a les polítiques relacionades amb la Secretaria per a la Governança de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, ha assenyalat que “són la base sobre la qual s’edificarà la tercera revolució industrial, que generarà una nova economia de les dades on les comunicacions electròniques seran les infraestructures estratègiques”. En aquest sentit, ha afegit que “el desplegament d’infraestructures de comunicació electròniques és bàsic per la vertebració i l’equilibri territorial del país”.

Finalment, Bonvehí ha posat en valor el desplegament i la voluntat del Govern de continuar fusionant els punts d’atenció de la Generalitat en el territori, “seguint la bona experiència de Girona, centralitzant tots els servies de la Generalitat i ajudant a una atenció integral a la gent en les delegacions territorials de la Generalitat”.

Comparte

Compartir al Facebook Compartir en Twitter

Otras noticias