Nom de la noticia

17 Maig 2017

Candini: “Barcelona és el lloc ideal per acollir l’Agència Europea del Medicament tant des del punt de vista tècnic com per la trajectòria del sector”

El conseller Comín assegura que “Barcelona, a nivell tècnic, presentarà una candidatura imbatible i estic segur que serà la millor de les candidatures amb diferència”

La diputada de Junts pel Sí, Montserrat Candini, ha assegurat que “Barcelona és el lloc ideal per acollir la seu de l’Agència Europea del Medicament tant des del punt de vista de les condicions actuals com pel que fa a la trajectòria del sector”. En una pregunta en la sessió de control del Ple del Parlament, Candini ha desgranat algunes de les dades que demostren la potència del sector: “230 laboratoris farmacèutics, amb un 52’6% d’ocupació i la producció farmacèutica catalana representa 3,5% de l’europea”.

Candini ha exposat que “el sector de la salut és el tercer sector més important a Catalunya; és el que més destina a innovació tecnològica, es patenta més a Catalunya que a la resta del conjunt de l’Estat, especialment en el sector farmacèutic; i Barcelona compleix perfectament les necessitats en termes de connectivitat, transports, infraestructures”. En aquest sentit, ha explicat que arran del Brexit, la Unió Europea ha accelerat la sortida de l’Agència Europea del Medicament de la ciutat de Londres i ha recordat que l’any 1992 es va presentar la candidatura de Barcelona per ser la seu de l’Agència.

Per la seva banda, el conseller Comín ha assegurat que “Barcelona, a nivell tècnic, presentarà una candidatura imbatible i estic segur que serà la millor de les candidatures amb diferència”. “A ningú se li escapa que és una de les principals agències europees i tenir-la et converteix en una capital europea de primera divisió”, ha afegit el conseller Comín, qui ha posat algunes dades com a exemple: “900 funcionaris, 36.000 visitants, 325 milions euros de pressupost, 1600 empreses que formen part del seu ecosistema”. “A més, arrossega inversió pel país on s’estableix i part dels seus assajos clínics es fan en el sistema nacional de salut”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies