Nom de la noticia

14 Juliol 2016

Candini: "Catalunya és una potència en la producció farmacèutica a Europa amb un sector industrial altament productiu i competitiu"

La diputada de JxSí defensa que Barcelona sigui la nova seu de l'Agència Europea del Medicament

La diputada de Junts pel Sí Montserrat Candini ha interpel·lat al conseller de Salut Toni Comín sobre l'Agència Europea del Medicament per tal de saber si Catalunya i en concret Barcelona podria ser-ne la seu. El conseller Comín ha demanat que l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau s'uneixi a aquesta reivindicació. Segons la diputada “Catalunya és una potència en la producció farmacèutica a Europa amb un sector industrial altament productiu i competitiu”.

Candini ha explicat que la principal tasca de l'Agència és “protegir i promoure la salut pública de les persones i els animals i té un paper destacat en l’ estimulació de la innovació i la recerca del sector farmacèutic” i ha afegit que “proporciona assessorament per empreses en l'elaboració de protocols i desenvolupament de nous medicaments per controlar els requisits de qualitat, seguretat i eficàcia dels medicaments”.

“Sota la presidència espanyola de la UE l'any 1992 – ha explicat la diputada – es va presentar la candidatura de Barcelona com a seu de l'Agència però finalment l'escollida fou Londres” i ha afegit que “des d'aleshores s'han ampliat funcions i ocupa a gairebé 800 persones”. En aquest punt, la diputada ha explicat algunes de les característiques del sector de la salut que el fan ser dinàmic “la gran capacitat de generació de coneixement propi des d'àmbits com la recerca biomèdica, el desenvolupament de tecnologies aplicades a l'atenció i la diagnosi, i la innovació de l'àmbit farmacèutic així com les transformacions de processos assistencials desenvolupats per part dels professionals”.

La diputada Candini ha exaltat les potencialitats del sector a casa nostra afirmant que “és el tercer sector més important de Catalunya en quan a pes econòmic i el segon com a generació d'ocupació. A la vegada, el sector salut és el segon sector que més despesa destina a innovació tecnològica , sobretot les empreses del sector farmacèutic. Catalunya concentra gairebé el 30% del sector salut innovador de l'Estat espanyol i en aquest sentit patenta més a Catalunya que a la resta de l'Estat espanyol, especialment en el sector farmacèutic, concentrant més del 60% de les esmenes que patenten” i ha afegit que “en aquest marc destaca la indústria farmacèutica ja que representa un dels principals àmbits de les indústries de la salut i de ciències de la vida, motor de recerca, motor de desenvolupament i innovació R+D+I de la indústria catalana a més de ser generadora directe i indirecte de llocs de treball al nostre territori”.

La diputada de JxSí ha exposat algunes dades destacades que subratllen la importància del sector “230 laboratoris farmacèutics, dels quals un 40% són fabricants, aquesta xifra representa gairebé el 50% de tota la indústria farmacèutica ubicada a l'Estat espanyol. 21.200 persones ocupades a Catalunya que suposa un 3,4% de l'ocupació industrial a Catalunya i un 56,2% de la ocupació del sector farmacèutic espanyol”.

“La producció farmacèutica catalana representa el 3,5% de l'europea i és assimilable al 4% dels països baixos, 3,7% Dinamarca , 3,6% Suècia – ha explicat Candini - per tant el sector farmacèutic català és el cinquè més productiu de la UE”. Finalment, la diputada de Junts pel Sí ha afegit que Catalunya “té un model singular de recerca hospitalària reconegut internacionalment amb instituts d'investigació configurats al voltant dels grans hospitals universitaris que garanteixen el traspàs del coneixement científic generat a la pràctica assistencial i que donen un paper clau al sector hospitalari com a tractor en productes farmacèutics i mèdics”, ha reblat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies