Nom de la noticia

19 Maig 2016

Candini: "De l'incivisme no se'n pot fer negoci"

La diputada de JxSí ha interpel·lat el conseller Baiget sobre política turística i ha afirmat que “la nostra competitivitat turística és compatible amb garantir la qualitat de vida dels nostres conciutadans”

La diputada de Junts pel Sí Montserrat Candini ha fet una interpel·lació al conseller d'Empresa i Coneixement Jordi Baiget sobre política turística afirmant que “de l'incivisme no se'n pot fer negoci” i ha afegit que “demano que el missatge per part del Govern i dels ajuntaments sigui clar i nítid vers aquells empresaris que es pensin que de l'incivisme i de poder gestionar un nínxol de mercat que res té a veure amb el comportament cívic es pot generar activitat econòmica”.

Candini ha explicat que el turisme suposa “el 12% PIB i un element d'equilibri territorial sent el nostre primer canal de projecció exterior”. La diputada ha afegit que “som una de les destinacions més diversificades que formen part de les primeres posicions de tots els rànquings turístics europeus en turisme cultural, gastronòmic, litoral, de natura, neu, muntanya, de creuers, congressos, reunions, de càmping i esportiu”. En aquest sentit, Candini ha afirmat que “aquesta diversitat és la que ens fa competitius i ens aporta solidesa com a destinació, però és la que especialment ens dóna força i equilibri com a marca internacional”. La diputada de JxSí ha subratllat que “el turisme és molt important pel progrés i per la projecció del nostre país, i també un pol d'atracció internacional molt important d’ inversions, talent i projectes”.

Per la diputada, “és compatible la nostra competitivitat turística amb la garantia de la qualitat de vida dels nostres conciutadans i hem de minimitzar els aspectes negatius, ja que Catalunya té una economia molt diversificada on el turisme és un dels eixos tractors”. En aquest sentit, Montserrat Candini ha exposat algunes dades de l'any 2015 referents al sector turístic de Catalunya, que va rebre “més de 17 milions de turistes de fora de l'Estat espanyol, un 3,7% més respecte l'any anterior, suposant 15.600 milions de despesa amb una mitjana diària per turista 121€ de gener a setembre”. Pel que fa als mercats emissors de turisme, França i Regne Unit han crescut “i els Estats Units suposa 25,9% del turisme de casa nostra”. “Val la pensa destacar – afegeix la diputada – el sud-est asiàtic i el Brasil on s'han obert noves oficines de promoció turística”. Montserrat Candini ha reblat la seva intervenció afirmant que “Catalunya es consolida com a primera destinació estatal amb un 25,6% total turisme estranger i ha generat una ocupació d'entre 360.000 i 406.000 persones, un 12 - 13% del total”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies