Nom de la noticia

26 Abril 2017

Candini defensa el nou Pla Nacional d'Urgències: "la governança intel·ligent és la que revisa constantment les variabilitats del sistema"

La diputada de Junts pel Sí remarca la qualitat del sistema de salut davant aquells “subrelats alarmistes”

La diputada de Junts pel Sí, Montserrat Candini, ha defensat el nou Pla Nacional d'Urgències per adaptar el sistema sanitari català a les noves demandes de la població. Candini ha explicat que “el context actual sociodemogràfic, amb envelliment crònic i canvi de les necessitats de la població, ha portat un augment dels serveis d'atenció d'urgències”, una tendència que s'observa a molts països del nostre voltant. Per a fer front a aquesta nova realitat, la diputada de Junts pel Sí ha apostat per una “governança intel·ligent és la que revisa constantment les variabilitats del sistema”, el que demostra “la voluntat de millora constant del govern”.

En una interpel·lació al conseller Comín durant el ple del Parlament, Candini ha afirmat que “el major envelliment i cronificació de les malalties dóna característiques de sobrecàrrega i realitats diferenciades d'altres moments”. En aquest sentit, “es percep un decalatge entre la demanda i el servei i creiem que les urgències són el mirall d'aquest decalatge”.

Per això ha celebrat aquest nou Pla Nacional d'Urgències per transformar i adaptar l'oferta sanitària a la demanda canviant. “És d'una governança intel·ligent veure aquesta variabilitat, la cronificació de malalties i l'evelliment, i revisar”, ha afegit Candini per qui “una governança ineficaç és la que té esquemes rígids a l'hora de fer anàlisi i resposta i la intel·ligent és la que interpreta la realitat i orienta la demanda”. “No es tracta només d'una qüestió de diners sinó de racionalització”, ha reblat.

Candini ha aprofitat la intervenció al ple del Parlament per defensar la qualitat del sistema de salut davant aquells “subrelats alarmistes”. “El 2016 es van atendre 7 milions de visites i la satisfacció general dels usuaris era de 7 sobre 10”, ha exposat. A més, “dels 7 milions de visites a urgències 7,51 sobre 10 ho aprovaven i la fiabilitat supera el 80%”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies