Nom de la noticia

30 Novembre 2016

Candini: "La universalització de l'assistència sanitària no és només un deure moral sinó una obligació derivada de les normes internacionals"

“El que estem defensant avui no són expedients administratius, ni carpetes sobre la taula, defensem donar resposta immediata i el més ràpidament possible a les persones que viuen al nostre país i d'això se'n diu justícia social”, afirma

La diputada de JxSí Montserrat Candini ha subratllat, durant el debat a la totalitat de la llei que ha tingut lloc aquest dimecres al ple, que “la universalització de l'assistència sanitària no és només un deure moral sinó una obligació derivada de les normes internacionals, com ara la declaració universal de drets humans, que tenen un valor jeràrquic superior al qual s'han d'ajustar les normes internes”. “El que estem defensant avui no són expedients administratius, ni carpetes sobre la taula, avui defensem donar resposta immediata i el més ràpidament possible a les persones que viuen al nostre país i d'això se'n diu justícia social, consciència i humanisme”, ha reblat.

Candini ha explicat que la nova llei d'accés universal reverteix una decisió del govern espanyol que anava en contra dels ciutadans, mitjançant un Reial Decret 1192/2012, de 3 d'agost, que va deixar de reconèixer l'accés a l'assistència sanitària a les persones que no tenien condició d'assegurades. En aquest sentit, ha recordat que “el Govern de Catalunya va emetre una instrucció 10/2012 del CATSALUT per garantir aquesta cobertura. Tot i així, aquesta llei servirà per donar més seguretat jurídica i garantir la seva vocació universal”.

Candini s'ha mostrat molt crítica amb l'actitud d'alguns grups parlamentaris, especialment el PP, a qui ha retret que “la justícia social i l'humanisme no tenen fronteres, que parlin de competències només demostra una manca de sensibilitat, que queda palesa amb el que va fer el Govern de Rajoy”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies