Nom de la noticia

11 Febrer 2016

Candini: “Sent un Estat disposarem de les eines necessàries per tenir un sistema sanitari millor i més sòlid”

La diputada de JxSí afirma que “ara toca fer un esforç en la política de recursos humans, en un sentit ampli, que no és únicament les retribucions, sinó també la dotació adequada de les places i llocs de treball, els drets socials i laborals, i la formació continuada”

La diputada de Junts pel Sí Montserrat Candini ha afirmat que “la sobirania en relació amb la política sanitària ens ha de permetre donar una millor resposta a un sistema de salut de cobertura universal, eficient, de qualitat i equitatiu”. Candini considera que “sent un Estat, el nostre país disposarà de les eines necessàries per tenir un sistema sanitari millor i més sòlid, podrà oferir unes prestacions de major qualitat i tenir capacitat per abordar i resoldre la majoria de problemes que té actualment plantejats”. La diputada de Junts pel Sí ha fet aquestes declaracions durant la compareixença del conseller de Salut, Toni Comín, davant la comissió de Salut del Parlament per explicar els objectius i les actuacions del Departament. En la seva intervenció, Candini ha subratllat que “creiem en els valors preferents del sistema nacional de salut: la universalitat, l’accessibilitat, la qualitat, l’equitat i la sostenibilitat”. I, per aquesta raó, volem continuar preservant un model d’èxit i de referència: “El sistema sanitari que hem creat i organitzat al nostre país és un excel·lent sistema, que té en compte tota la fortalesa de l'àmbit sanitari assistencial de casa nostra”, ha dit.

Un esforç en la política de recursos humans

Candini ha demanat no deixar-se portar “per una boira de pessimisme constant respecte el sistema perquè les dades ens diuen el contrari i és injust”. En aquest sentit, ha exposat que “aquest sistema ha patit, però ens ha permès superar una situació econòmica gravíssima gràcies als professionals del sistema, que ens han ajudat a fer-lo funcionar en el dia a dia”. “Ara tocarà fer un esforç en la política de recursos humans, en un sentit ampli, que no és únicament les retribucions, que són molt importants, sinó també la dotació adequada de les places i llocs de treball, els drets socials i laborals, i la formació continuada”, ha remarcat la diputada de JxSí. És per aquesta raó que s’ha creat una Direcció General de Desenvolupament Professional. A més, ha assenyalat que és hora de començar a pensar en un Pla d’Inversions a mitjà termini per seguir garantint l'eficiència del sistema sanitari: “La història ens crida per fer moltes coses i entre d’altres per posar les bases en un tema tan sensible com aquest”.

Millora dels instruments de gestió i avaluació

La diputada de JxSí ha advocat per “aprofundir en la millora dels instruments de gestió i avaluació del sector Salut, basats en l’evidència científica, la transparència i la independència, així com també en la simplificació administrativa i burocràtica”. Candini ha afirmat que “aquell que no cregui en la cultura de la transparència està fent vella política”. Finalment, ha assenyalat que la Salut és un eix transversal de l’acció de Govern i ha posat com a exemple el Pla Interdepartamental d’Atenció i Interacció Social i Sanitària, que va endegar el govern en l'anterior mandat. “La coordinació entre Benestar Social i Salut és un element fonamental però també la participació de Salut en totes les polítiques estimulant hàbits de vida saludables i evitant els condicionants socials que tant mal fan a la salut dels ciutadans”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies