Nom de la noticia

15 Juny 2017

Candini: “Totes les persones que viuen a Catalunya tenen dret a l’assistència sanitària pública”

La diputada del grup parlamentari de Junts pel Sí ha defensat que l’abstenció de Ciutadans “és una mostra de manca de compromís social”

El Parlament ha aprovat aquest matí la Llei d’universalització de l’assistència sanitària, que ha comptat amb el suport de 98 vots a favor, 25 abstencions i 10 vots contraris. La diputada del grup parlamentari de Junts pel sí, Montse Candini, ha assegurat que totes les persones que viuen a Catalunya “tenen dret a l’assistència sanitària pública” i ha afegit que amb aquesta llei “ens assegurarem que a ningú li falti de res”. La diputada ha recordat que la llei que s’aprova avui “blinda la voluntat d’universalització que els diferents responsables de salut ja havien defensat al llarg de la història”.

Candini ha lamentat el vot en contra del PP i ha sentenciat que l’abstenció de Ciutadans “en una llei d’aquest tipus, és una mostra de manca de compromís social”. D’altra banda, ha agraït “l’actitud rigorosa i constructiva de tots els agents que han intervingut en la creació d’aquesta llei” i ha afegit que aquesta actitud positiva davant qüestions universals “farà que construïm un país fort, combatiu i sobretot amb drets socials.”

El Conseller de Salut, Toni Comín, ha assegurat que aquesta llei “és transcendental perquè blinda un dret fonamental com és el de la salut”. Comín ha destacat la implicació dels diferents grups parlamentaris i els moviments socials que han ajudat en la redacció del contingut “aportant suggeriments que ens han pogut fer veure que hi havia aspectes que calia polir”.

Llei d’universalització de l’assistència sanitària Aquesta nova llei té com a objectiu eliminar qualsevol desigualtat que hi pugui haver entre les persones residents a Catalunya. Permet donar servei a tota la població sense exclusions en tots els àmbits de la medicina –en medicina preventiva, curativa, rehabilitadora i pal·liativa i en promoció de la salut– i en totes les etapes de la vida.

La llei fa possible l’accés a l’assistència sanitària pública a col·lectius en risc d’exclusió social, atesa la diversitat d’aquests col·lectius i l’heterogeneïtat i la variabilitat d’aquestes circumstàncies.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies