Nom de la noticia

08 Setembre 2015

Carme Forcadell: “El govern espanyol amenaça la bona gent del seu propi Estat com si fóssim al segle XIX i això és intolerable!”

800 persones acullen a Mollet del Vallès la candidatura de Junts pel Sí

Ahir la plaça d’Enric Prat de la Riba de Mollet era una festa. “No anem contra Espanya! Aconseguirem la independència gràcies a moltes persones que no han nascut a Catalunya, que parlen castellà i que tenen clar que la independència és el millor projecte de vida que poden oferir a les seves famílies”, ha exclamat Carme Forcadell, número 2 per Barcelona, davant de les més de 800 persones que s’han aplegat a la presentació de la candidatura.

Forcadell, que estava acompanyada per Oriol Junqueras, Jordi Turull, Chakir El Homrani, Jordi Cuminal i Josep Maria Mainat, també ha apel·lat a la mobilització. “Tenim el deure moral de millorar el futur d'aquest país. Hem de poder explicar que cadascú de nosaltres no va deixar perdre l’oportunitat d'aconseguir la independència, la llibertat del seu país. El 27S ho farem junts: votarem i guanyarem”.

En relació a les declaracions del ministre de Defensa, Pedro Morenés, que ahir va afirmar que “si tothom acompleix amb el seu deure no farà falta cap actuació militar”, una Forcadell indignada ha denunciat que “el govern espanyol amenaça la bona gent del seu propi Estat”. “El Regne Unit sap què és la democràcia. Si per un moment se li hagués acudit dir al ministre anglès el que ha dit l’espanyol l’haurien destituït. Sembla que som al segle XIX i això és intolerable”, ha continuat.

“Com ens volen convèncer amb arguments que no s’atreviria a fer servir ningú en cap altra democràcia occidental? Si l’alternativa a la independència és encara pitjor del que tenim ara, molts pensen que la millor opció és la independència”, ha coincidit Oriol Junqueras, número 5 per Barcelona. I ha recordat que “els catalans no volen prescindir de ningú sinó que volen tenir una bona relació amb tothom i de veïnatge amb l’Estat espanyol”.

Jordi Turull, número 10 per Barcelona, ha remarcat que “el govern espanyol diu que vol els catalans només mentre paguen i callen”. “Quan aixequem el dit ens insulten i amenacen. I això s’ha acabat. Tenim un Estat que ni fa ni deixa fer. I des de Junts pel Sí estem farts de discutir entre nosaltres per les engrunes. Volem el pa sencer i aleshores ja tornarem a discutir”, ha afirmat contundent.

Al seu torn, Chakir El Homrani ha recordat la lluita sindical per l’ERO de Valeo, que afecta 39 molletans, i que “Catalunya és un país industrial però sense les eines i les infraestructures per seguir sent-ho”. Per garantir un mercat laboral potent, ha dit, cal la sobirania. Jordi Cuminal, número 32 per Barcelona, també ha remarcat que el 27S representa “un acte d'amor, lleialtat, dignitat i futur” i ha interpel·lat els joves, la gent gran i les dones a decidir-se perquè “queden tres setmanes per complir un somni de molts anys”. Finalment, Josep Maria Mainat, número 77 per Barcelona, ha destacat que “el 27S no són unes eleccions normals sinó excepcionals”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies