Nom de la noticia

01 Setembre 2015

Carme Forcadell ha demanat a El Vendrell que mai més Catalunya posi el seu futur “en mans dels partits espanyols”

“Utilitzen un tribunal polític per fer el que democràticament no estan legitimats per fer”, ha afirmat Junqueras davant d'un miler de persones

Sota un cel ennuvolat que semblava a punt de descarregar pluja, gairebé un miler de persones han acudit a El Vendrell a l’acte de Junts pel Sí. Allí, Oriol Junqueras i Carme Forcadell no s’han estat de criticar la decisió del PP de reformar el Tribunal Constitucional per poder sancionar Artur Mas i multar o suspendre tots els administradors públics que incompleixin les seves sentències. “El govern modifica lleis expressament per aplicar-les a una, dues o tres persones”, ha etzibat Junqueras. Després, encara ha afegit que “el govern espanyol utilitza un tribunal polític per fer la feina que democràticament no està legitimat per fer”. “Felipe González o Aznar representen el mateix i ens volen fer combregar amb el de sempre”, ha reblat.

També ha intervingut Carme Forcadell, número 2 per Barcelona, que ha afirmat que Catalunya només vol “un Estat que respecti la ciutadania catalana”. “Mai més posarem el futur polític de Catalunya en mans dels partits espanyols”, ha sentenciat davant dels assistents, que han aplaudit. També s’ha referit als partidaris del No, a qui ha dit que “el repte” és que, en el futur, ells també sentin que a Catalunya “val la pena viure-hi”.

Jordi Turull, número 10 per Barcelona, ha pres la paraula per destacar que decidir el futur de Catalunya “és un grandíssim honor però també una grandíssima responsabilitat”. També ha animat a confrontar “les urnes i l’esperança de la il·lusió contra el discurs de la por i la resignació”. Finalment, Montse Palau, número 2 per Tarragona, ha remarcat que votar a favor de Junts pel sí és fer-ho “a favor de tothom”.

Trencar amb els governs espanyols, però no amb Espanya

Ahir a Roses, la ciutadania també bullia. Raül Romeva, Lluís Llach i Carles Puigdemont van assistir a un acte multitudinari, on van aprofitar per explicar que la ciutadania catalana a favor del Sí no està en contra de ningú més que de les institucions espanyoles. Romeva ha refermat que “el 27S va de democràcia i de dignitat, però sobretot de drets i oportunitats” i Llach ha preguntat: Els que pretenen reformar el TC, què volen? Empresonar per pensar? Un estat de setge?.

Puigdemont ha aprofitat, així mateix, per confirmar que des de l’Estat espanyol “han entès que no és un debat entre partits sinó un debat entre estats”. “Hem de sortir el 27S armats amb un paper. Les paperetes del Sí seran veritables armes de destrucció massiva”, ha animat.

Alhora, al Prat del Llobregat, Eduardo Reyes, de Súmate, ha afirmat que Catalunya duu “massa temps pagant els errors dels governs centrals”. “Volem hospitals i no aeroports que costen 450 milions i es venen per 10.000 euros. Si sóc cordovès, com volen que trenqui amb Espanya? Trencarem amb els governs que ens han arruïnat”, ha exclamat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies