Nom de la noticia

01 Desembre 2016

Casals: “Catalunya té l’oportunitat de ser capdavantera a Europa en el nou model energètic per tenir una societat millor”

El diputat ha acusat a l’Estat del retard en implantar el cotxe elèctric per “la falta de ganes i pels interessos i la influència de les grans empreses i les multinacionals del sistema elèctric”

El diputat de Junts pel Sí Joan Ramon Casals ha interpel·lat al Govern sobre el cotxe elèctric com a estratègia de futur de canvi del model energètic. En aquest sentit, Casals ha destacat que “el cotxe elèctric pot ajudar a catalitzar el canvi de sistema energètic, perquè permetrà integrar energies renovables en el transport públic i ajudarà a accelerar les xarxes intel·ligents d’energia”. I ha afegit que “Catalunya és un dels motors de la fabricació de vehicles; per exemple, està previst que el pròxim any fabriquem més cotxes que Itàlia”. Per això, el diputat de JxSí ha assegurat que “Catalunya té una oportunitat de ser capdavantera a Europa en el nou model energètic i té una nova oportunitat econòmica per tenir una societat millor”.

Joan Ramon Casals ha insistit en “les dues grans obsessions que té el grup parlamentari de Junts pel sí, en aquesta matèria: defensar el transport públic i el cotxe elèctric, per reduir la contaminació”. I ha recordat “els bons resultats” que està donant el Pla d’Acció per al desplegament d’Infraestructura de Recàrrega per al Vehicles Elèctrics (PIRVEC) impulsat pel Departament Empresa i Coneixement. Casals ha contraposat la feina del Govern amb “la falta de ganes de ganes de l’Estat espanyol, que no sap que existeix el cotxe elèctric i ni l’espera”, i ha denunciat “els interessos de les grans empreses i les multinacionals del sistema elèctric que han demostrat una gran influència en el Govern espanyol i en les dificultats que posen per posar punts de recàrrega a la via pública i a les cases particulars”.

El diputat de Junts pel Sí ha reclamat la ràpida implantació del cotxe elèctric per “viure en un país capdavanter, impulsor i catalitzador dels canvis que faran una societat millor, més saludable i més neta”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies