Nom de la noticia

17 Febrer 2016

Casals: “La falta d’inversió i manteniment en la xarxa de Rodalies és una nova vulneració dels drets bàsics dels catalans per part del govern espanyol”

El diputat de JxSí pregunta al conseller de Territori i Sostenibilitat quines són les actuacions previstes pel Govern de la Generalitat per acabar amb “la injustícia que pateixen cada dia els usuaris catalans de rodalies”

El diputat de JxSí Joan Ramon Casals ha preguntat al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, durant la sessió de control al Govern, quines són les actuacions previstes per l’executiu català per acabar amb “la injustícia que pateixen cada dia els usuaris catalans de rodalies”. Casals ha criticat la manca d’inversió de l’Estat espanyol que “fa dècades ha desistit d’invertir en infraestructures a Catalunya”. I ha posat com exemple d’aquesta manca d’inversió, la interrupció de la circulació de trens la setmana passada, que va afectar tota la xarxa ferroviària de l’Àrea Metropolitana. Casals ha insistit en què “aquesta falta d’inversió i manteniment en infraestructures és una nova vulneració dels drets bàsics dels catalans per part del govern espanyol”.

El diputat ha lamentat que l’executiu espanyol prioritzi les inversions “de milions d’euros en els trens d’alta velocitat amb els diners dels catalans i s’oblidi del manteniment de la xarxa de Rodalies”. “No inverteix en les línies que utilitzen milers de persones, i que generen greus perjudicis als usuaris. Tenim estacions tercermundistes on hi ha gent gran que no hi pot accedir”, ha denunciat Casals.

En el seu torn de rèplica, el conseller Josep Rull ha reconegut que les crítiques del diputat de JxSí són més arguments “a favor de la independència”. I s’ha compromès a canviar la situació actual plantejant tres mesures molt concretes: primer, que l’òrgan de coordinació entre la Generalitat i ADIF tingui capacitat de decisió; segon, saber quines limitacions temporals concretes de velocitat hi ha a la xarxa ferroviària catalana “per poder-la revertir”. El conseller ha advertit a ADIF que “no pot actuar unilateralment menystenint i afectant al servei que és titularitat de la Generalitat”. I tercer, demanar una auditoria concreta sobre el conjunt de la xarxa, per conèixer “la neteja de marges de via, tancament de marges perimetrals, accessibilitat d’estacions, instal·lacions elèctriques i de seguretat. Volem saber com és la xarxa, perquè hi ha un descontrol absolut a l’entorn d’ADIF, en relació a la Generalitat i al govern espanyol”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies