Nom de la noticia

27 Juliol 2017

Casals: “La llei de comerç, serveis i fires ha de protegir un dels sectors més importants del país i ajudar-lo en la seva consolidació i creixement”

El Parlament de Catalunya aprova el projecte de llei de comerç, serveis i fires

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui el projecte de llei de comerç, serveis i fires; una llei que afecta “a un dels sectors més importants del nostre país i que marca identitat pròpia”, segons el diputat de Junts pel Sí Joan Ramon Casals, que ha defensat el posicionament del grup. “Estem convençuts que és una llei bona per un sector transcendent i que ha de fer que el nostre país segueixi sent com és des del punt de vista competitiu i econòmic, però també des del punt de vista de la identitat”, ha apuntat Casals, que ha posat en relleu l’èxit del model comercial del país, basat en la proximitat.

Casals, que ha agraït la implicació del sector en el desenvolupament del text, ha assegurat que el projecte de llei té com a objectiu “ajudar el sector del comerç a consolidar-se, créixer i al mateix temps protegir-lo” davant de l’economia global. Segons Casals, el comerç “no només és important pels llocs de treball que genera, sinó també perquè dona sortida a la producció de les empreses del nostre país”. “El comerç de proximitat del nostre país és el que promou el producte”, ha dit Casals, que ha assegurat que “som un país de PIMES, botiguers i botigueres”. En aquest sentit, ha defensat que “sempre hem mantingut un model proteccionista; i aquesta llei també ho intenta ser, fent discriminació positiva als elements més”, ha dit. El diputat ha defensat que el sector del comerç, serveis i fires “teixeix el caràcter dels nostres pobles i ciutats, que no serien iguals sense el comerç” i ha defensat que cal “vetllar per protegir aquest model de proximitat”.

El diputat de Junts pel Sí ha enumerat algunes de les millores que representa pel sector aquest projecte de llei, entre les quals destaca el tema de l’economia col·laborativa, o la vetlla per millorar en aspectes de malbaratament alimentari. A més, el text també posa èmfasi en dotar de “més capacitat i autonomia els ajuntaments per acabar de perfilar el model comercial propi”, i posa també l’accent en un dels grans reptes que té el model comercial: el comerç digital. El projecte de llei també acaba de perfilar els municipis turístics i recull una novetat important: “la possibilitat que el propi comerç pugui pactar quan pot fer rebaixes”, subratlla Casals. Un altre dels punts a destacar és que, a partir d’ara, les persones que ho demanin no se’ls podrà vendre productes ni per telèfon ni a través de visites al domicili “si prèviament s’ha apuntat una llista de rebuig d’aquest tipus de venda”, ha especificat el diputat. També destaca, entre d’altres, el tema referent a les zones de degustació, en què “s’ha intentat arribar a un punt d’equilibri respecte a una qüestió important per a la diversitat del propi sector”. Per últim, la normativa també recull que que durant vuit mesos a l’any, s’avançarà el tancament de l’horari comercial passant de tancar a les 22h a les 21h, una aposta que intenta respondre a la conciliació laboral i familiar, ha explicat el diputat.

Joan Ramon Casals, fent referència a la cançó El país petit de Lluís Llach, ha assegurat que al voltant dels campanars dels pobles “sempre hi ha un botiguer que aixeca la persiana” i amb aquesta llei, ha dit, “ajudarem als botiguers d’aquest país petit a aixecar la persiana durant molts anys”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies