Nom de la noticia

13 Juliol 2016

Casals: "Si tot va bé, l'any vinent Catalunya fabricarà més cotxes que Itàlia, el futur de la indústria de l'automoció passa pel vehicle elèctric"

El conseller Baiget ha explicat que des del Govern “hem creat una taula amb 70 institucions públiques i privades per impulsar la xarxa de càrrega de vehicle elèctric a les carreteres”

El diputat de Junts pel Sí Joan Ramon Casals ha formulat una pregunta al conseller Jordi Baiget, titular d'Empresa i Coneixement, sobre la promoció del vehicle elèctric i ha afirmat que “si tot va bé, l'any vinent Catalunya fabricarà més cotxes que Itàlia, el futur de la indústria de l'automoció passa pel vehicle elèctric”.

Casals ha subratllat que “és coneguda la importància del vehicle elèctric però el seu ús és una realitat que s'està instaurant i a Catalunya tenim un espai clau: la indústria de l'automoció”. El diputat ha recordat que des del Parlament es treballa sobre aquesta qüestió des d'una comissió ja que des de Catalunya “entenem que el vehicle elèctric és molt important pel futur industrial i, a més, reporta beneficis mediambientals”.

El diputat de JxSí ha explicat que “sabem que s'està apostant per una xarxa de càrrega de vehicles elèctriques i que s'hi han fet moltes millores però és clau que aquestes augmentin com ja es produeix a països com Suècia, França i Noruega, on la xarxa s'ha incrementat un 10%”. Casals ha afegit que “des de Catalunya no som on hauríem de ser perquè actualment només tenim 19 punts de càrrega ràpida i 41 de semiràpida”, ha reblat.

Al seu torn el conseller Jordi Baiget ha explicat que per tal que es venguin més cotxes elèctrics s'han de produir tres fets “cal que el fet de tenir aquest vehicles suposi algun tipus de avantatge econòmic com gratuïtat de peatges o d'aparcament a zones blaves i verdes que ja apliquen alguns països; millorar la tecnologia mitjançant una major durada de les bateries i facilitar la càrrega dels vehicles”. En aquest sentit, el Conseller ha recordat que des del govern de la Generalitat “hem creat una taula de 70 institucions públiques i privades per impulsar una xarxa de càrrega de vehicle elèctric a les carreteres”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies