Nom de la noticia

21 diciembre 2016

Casamitjana: "Imposar és el diàleg de l'Estat amb els nostres pescadors, que cobraran un any més tard el que els correspon"

La consellera Serret ha anunciat una partida d'un milió d'euros per avançar el pagament de les ajudes als pescadors per la veda

La diputada de Junts pel Sí Magda Casamitjana ha preguntat aquest dimecres a la consellera d'Agricultura i Pesca, Meritxell Serret, sobre l'estat de tramitació dels ajuts de paralització temporal de l'activitat pesquera.

Casamitjana ha recordat que les vedes del sector pesquer, en les modalitats d'encerclament i arrossegament, que s'han aplicat de desembre de l'any passat fins els juliol, “s'han executat impecablement, i malgrat tot, ens consta que el sector encara no ha percebut els ajuts que els correspon”.

El mes de novembre, la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, ha explicat la diputada, anunciava que destinaria gairebé un milió d'euros al pagament dels ajuts per a les vedes tant a armadors com a mariners, tot i que només nou mariners s'hi han adherit “perquè aquests ajuts són incompatibles amb l'atur”.

“L'estat espanyol va acordar en Conferència Sectorial la centralització dels ajuts a la veda, i això aboca la Generalitat a aplicar uns acords dats i beneïts, determinats des de Madrid. Imposar és el diàleg de l'Estat amb els nostres pescadors, que cobraran un any més tard el que els correspon”, ha lamentat Casamitjana. “La recentralització fa molt mal al sector pesquer català: estem sotmesos a decisions imposades i no podem avançar com podríem i voldríem”, ha afegit.

La consellera Serret, per part seva, ha anunciat una partida d'un milió d'euros per avançar el pagament de les ajudes als pescadors per la veda.

Comparte

Compartir al Facebook Compartir en Twitter

Otras noticias