Nom de la noticia

22 Febrer 2017

Castellví: "El programa de Desenvolupament Rural, fruit del treball conjunt entre l'administració, el sector i agents que actuen al territori, s'està aplicant amb un notable èxit"

La consellera Serret afirma que al Govern està compromès d’“executar amb el màxim rigor i responsabilitat totes les mesures programades al PDR”

La diputada de Junts pel Sí, Carmina Castellví, ha volgut destacar avui des del Parlament el bon funcionament que està tenint l'aplicació del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) de Catalunya, que s'executa entre 2014 i 2020. “Aquest Programa és fruit del treball conjunt entre l'administració, el sector i un seguit d'agents que actuen al territori que elaboren una diagnosi prèvia i que conclou en unes mesures i un pressupost que defineixen finalment el programa”, ha explicat Castellví. “Fa un any i mig que aquest Programa s'està desenvolupant amb un notable èxit en totes les mesures a aplicar”, ha afegit la diputada en la seva pregunta sobre el programa a la consellera d'Agricultura.

Castellví ha volgut posar exemples concrets sobre aquest bon funcionament, “com es demostra amb els 1.146 expedients tramitats per la millora de la competitivitat, prioritzant als joves i a les explotacions agràries prioritàries o les 712 incorporacions de joves agricultors, o els 12.725 beneficiaris d'ajuts a la sostenibilitat agrària, o els 4.932 beneficiaris en zones amb limitacions naturals”. I ha finalitzat la intervenció, recordant el programa LEADER –dins del programa de Desenvolupament Rural-, gràcies al qual en el període passat es van crear més de 500 noves empreses al sector i gairebé 1.700 nous llocs de treball.

La consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, ha destacat que el programa és “una de les principals línia d'actuació en política agrària a nivell europeu i d'aquest país” i que és “fruit d'un pacte entre molts actors com els representats de les principals organitzacions professionals o tots els agents del món rural”. Serret ha reiterat el compromís d'aplicar-lo: “Ens correspon com a Govern executar amb el màxim rigor i responsabilitat totes les mesures programades i tots els recursos que hi ha previstos en aquest període, aquests 800 milions d'euros fins al 2020”, ha afirmat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies