Nom de la noticia

28 Juny 2017

Castellví: “No ens resignem que la gent continuï escampada per vorals de carreteres, en tombes anònimes o en els encofrats del Valle de los Caidos”

El conseller Raül Romeva ha reivindicat que “el compromís d’aquest govern és posar al dia les polítiques de memòria”

La diputada de Junts pel Sí, Carmina Castellví, ha defensat aquest matí durant la seva pregunta al conseller Raül Romeva que cal seguir treballant per reparar la memòria de les víctimes de la guerra i el franquisme. “Nosaltres encarem el futur amb dignitat, amb el ple compromís que la justícia i la reparació que els hi fou negada no quedi mai més en l’oblit. No ens resignem que la nostra gent continuï escampada per vorals de carreteres, en tombes anònimes o en els encofrats del Valle de los Caidos”, ha afirmat Castellví.

“Anem tard, 80 anys des de l’acabament de la guerra, 40 anys des de la transició, i encara hi ha dirigents polítics a l’Estat que volen que els desapareguts ho segueixen sent”, ha denunciat Castellví. “Sabem que és una tasca complexa, que requereix de la col·laboració de diversos departaments i que implica posar en funcionament tot un seguit de mitjans humans, tècnics i tecnològics per poder fer un encreuament exhaustiu de perfils genètics”, ha destacat la diputada, “però cal fer-ho; és de justícia”, ha sentenciat.

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha reivindicat que “el compromís d’aquest govern des del primer dia és posar al dia les polítiques de memòria”. En aquest sentit, ha explicat que des de l’executiu s’han posat en marxa un seguit de mesures entre les quals ha destacat el Pla de Fosses 2017-2018 i el Programa d'Identificació Genètica de desapareguts durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.

Romeva ha explicat que en el pla de fosses s’està realitzant una tasca prèvia de geolocalització gràcies a la qual s’han detectat 123 noves fosses entre les terres de l’Ebre i el Priorat i “això eleva fins a 500 el nombre de fosses localitzades”. I ha anunciat que està previst obrir-ne 20 durant l’any 2017.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies