Nom de la noticia

12 Juliol 2017

Chakir El Homrani: "Hem d'estar molt contents, avui aprovem un dret i és importantíssim. Apostem per una societat on la igualtat d'oportunitats està al centre"

El diputat de JxSí ha destacat que la iniciativa té com a objectiu “assegurar els mínims vitals per poder viure en dignitat i evitar la exclusió social”

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta tarda per unanimitat la llei de la Renda Garantida de Ciutadania, que permetrà crear un terra social garantint uns mínims per totes les persones del país. El diputat de Junts pel Sí, Chakir El Homrani, que ha defensat la proposició de llei, ha destacat la importància de tirar endavant la iniciativa: “Hem d'estar molt contents, avui aprovem un dret i és importantíssim. Apostem per una societat on la igualtat d'oportunitats està al centre”, ha afirmat.

“La Renda Garantida de Ciutadania té com a objectiu assegurar els mínims vitals per poder viure en dignitat i evitar l'exclusió social”, ha afirmat El Homrani. “L'exclusió social comença per l'exclusió laboral: expulsió del mercat laboral o precarització del mercat laboral”, ha afegit. Però ha anat més enllà i ha destacat que “la idea de la Renda Garantida no és únicament donar resposta a les situacions de vulnerabilitat, també empoderar a la gent”, ja que contempla una prestació complementària vinculada al treball.

El diputat de Junts pel Sí ha reivindicat també la importància de poder aprovar un dret així per unanimitat i ha agraït la tasca de tots els grups per haver aconseguit arribar a “un mínim comú denominador”. El Homrani ha destacat, a més, que la Renda Garantida “millorarà les condicions de vida dels més vulnerables” i que es tracta d'una estructura d'Estat: “La Renda Garantida de Ciutadania és una llei de país, una estructura d'estat sense ser estat”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies