Nom de la noticia

20 Abril 2016

Civit: "El futur del nostre país passa per la sobirania energètica i per crear un sector productiu que prioritza les renovables"

El diputat de JxSí aposta per un canvi de model energètic, que s'allunyi de l'espanyol, “que és un contrasentit”

El diputat de Junts pel Sí Ferran Civit ha defensat aquest dimecres que el futur de Catalunya “passa per la sobirania energètica i per crear un sector productiu que prioritza les renovables”. Civit ha fet aquestes declaracions durant la intervenció en el debat al ple del Parlament del projecte de llei del canvi climàtic, una eina essencial amb què el nou Govern vol impulsar un canvi de paradigma basat en la sobirania energètica, i que pretén reduir l'emissió de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH) i millorar la mitigació de l'impacte del canvi climàtic.

“El model de la Catalunya fòssil està esgotat; cal explorar el model de la Catalunya renovable”, ha dit Civit, que aposta per la descarbonització de Catalunya. Un canvi de model que, a més, generarà llocs de treball, eficiència i estalvi de recursos.

“Hem de generar un nou paradigma productiu i energètic, que sigui radicalment contrari al que sofrim estant a l'estat espanyol amb l'impost al sol, que va a contracorrent i és un contrasentit”, ha dit.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha defensat, per part seva, que “el canvi climàtic és un dels grans reptes que hem d'encarar en el segle XXI. Com a país, volem situar-nos al capdavant d'aquesta lluita i jugar un rol principal en l'escena internacional. El nostre projecte de nou país és un projecte de país millor pels catalans i catalanes, però també amb un fort sentit de la responsabilitat pel benestar i el progrés de tots els pobles del planeta”.

Entre altres aspectes, la iniciativa legislativa debatuda avui al Parlament introdueix el concepte de fiscalitat ambiental, i crea un impost sobre les emissions de CO2 en turismes i furgonetes, que s'aplicaria gradualment a partir de l'any 2018; fixa l'objectiu de reduir les emissions de GEH un 25% l'any 2020 i un 80% el 2050 respecte al 2005; crea el Fons Climàtic, per impulsar mesures en aquest àmbit; regula el Consell Català del Clima com a òrgan de participació; i inclou una disposició per garantir l'accés a un consum mínim vital d'aigua i energia.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies