Nom de la noticia

26 Novembre 2015

Comunicat de la direcció del Grup Parlamentari de Junts pel Sí sobre les negociacions amb la CUP

En relació a les informacions publicades en alguns mitjans de comunicació, la direcció del Grup Parlamentari de Junts pel Sí vol clarificar i explicar de primera mà la proposta que, com a resultat del diàleg en les taules de negociació, ha fet arribar a la CUP. En tot aquest temps, Junts pel Sí no s'ha aturat per arribar a un acord que no deixi vencedors ni vençuts i que doni resposta al mandat democràtic rebut el 27S.

La proposta de Junts pel Sí es basa en un Govern de transició en el qual el president de la Generalitat manté les seves atribucions pròpies, es nomena un vicepresident, i es creen tres Comissions de Govern: una econòmica (presidida pel vicepresident), una centrada en l'Estat del Benestar i una per a afers institucionals i exteriors. L'objectiu és dotar-se d'un Govern adequat al moment, prou fort per a fer front a les embestides de l'Estat i, a la vegada, amb l'equilibri necessari per encarar la difícil gestió del dia a dia i el compliment del mandat ciutadà de posar en marxa les iniciatives necessàries per dur a terme el canvi de legalitat que es reclama.

Per això es proposaran els mecanismes pertinents de coordinació d'aquestes comissions delegades d'acord amb el president de la Generalitat i el vicepresident del Govern per tal de reforçar aquest caràcter de Govern de transició. A més, donada l'excepcionalitat del moment, al cap de 10 mesos se sotmetria novament la Presidència a ratificació parlamentària a través d'una qüestió de confiança, amb l'objectiu d'avaluar conjuntament l'evolució dels compromisos acordats.

Junts pel Sí considera que Catalunya està davant d'un Estat institucionalment implacable i que, amb les seves actuacions, perjudica el benestar dels ciutadans de Catalunya amb arguments de caràcter legalista i centralista. Les seves darreres actuacions exemplifiquen per a què i per què Junts pel Sí fa el que fa. En primer lloc, la voluntat és construir una nova legalitat (incloses les estructures necessàries) que permeti, arribat el moment acordat, substituir l'actual marc autonòmic obsolet. En segon lloc, posar en marxa el procés constituent que ha de garantir, un cop més, que sigui la ciutadania qui pilota el procés, doncs mai quedarà complert si no es ratifica, via sufragi popular. I, finalment, tot això sense oblidar les urgències socials. Tres necessitats i àmbits d'actuació indissociables i al mateix nivell.

Projecte de Decret de les Comissions de Govern: https://drive.google.com/file/d/0B9yp2IRg8zGSQ0FEcTUtMl9XRFU/view?usp=sharing

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies