Nom de la noticia

26 Juliol 2017

Corominas: “El president de la Generalitat té legitimitat per fer els canvis que calgui dins el govern; des de JxSí li donem tot el suport”

Junts pel Sí agraeix als consellers “la valentia d’haver assumit el repte en aquest moment polític”

El president de Junts pel Sí, Lluís Corominas, ha agraït les explicacions que ha fet el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en seu parlamentària, en relació als canvis de l’estructura del Govern, i ha manifestat el suport del grup parlamentari als nous consellers. Corominas ha lamentat les intervencions d’alguns grups de l’oposició, “de vegades molt poc afortunades”, i ha recordat un cop més que “Junts pel Sí ens vam presentar per assolir la independència”. “Vam treure uns resultats i ens volem legitimar a través d’un referèndum”, ha apuntat Corominas, que s’ha preguntat: “què hi ha d’estrany, en això?”. “Volem fer-ho a través d’un procés polític que és tan legítim com qualsevol altre”, ha subratllat Corominas, que ha demanat “respecte” pel projecte polític que defensa Junts pel Sí. “El president de la Generalitat té legitimitat per fer els canvis que calgui; i els consellers també tenen la legitimitat de fer el que creguin convenient en cada moment”, ha defensat.

En aquest sentit, Corominas ha reivindicat la tasca feta pels consellers Neus Munté, Meritxell Ruiz i Jordi Jané: “són ells els que ens han portat fins aquí, també, amb tot el seu compromís”. I ha criticat que els grups que “fins ara atacaven els consellers sortint, ara els elogien perquè es pensen que són unionistes”. “Això és injust i de poca honestedat política; pel seu compromís i perquè no és veritat”, ha reblat Corominas, que ha afegit que “si s’han fet relleus al govern és per arribar amb tota la força fins al final”. “La política és respecte pel que diu l’altre; la resta senzillament és demagògia”, ha reblat.

Pel que fa als consellers entrants Jordi Turull, Joaquim Forn i Clara Ponsatí, Corominas els ha transmès tot el suport en nom del grup parlamentari i ha agraït “la valentia d’haver assumit el repte en aquest moment polític”. El president del grup parlamentari ha demanat respecte pels nous consellers i ha subratllat que “han de ser jutjats pel que faran”. Dirigint-se a Lluís Rabell, Corominas li ha recordat que segons el CEO, “un 47,7% dels seus votants estan a favor del referèndum no acordat, i un 35,5% aposten per un referèndum acordat”. “Ajudi, doni solucions, senyor Rabell”, ha dit Corominas, que també li ha recordat que l’Estatut en el qual s’empara la seva formació “no el va votar el poble de Catalunya”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies