Nom de la noticia

17 Agost 2017

Corominas: “Estem convençuts que s’admetrà a tràmit la Llei del Referèndum i s’aprovarà; hi ha una majoria parlamentària que l’avala”

Junts pel Sí assegura que “hi haurà acord respecte al procediment de la Llei de Transitorietat de la mateixa manera que hi ha hagut acord amb el seu contingut”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Lluís Corominas, ha assegurat en roda de premsa que “estem convençuts que s’admetrà a tràmit la Llei del Referèndum i s’aprovarà per part del Parlament perquè hi ha una majoria parlamentària que l’avala”. Amb aquestes declaracions, Corominas s’ha posicionat respecte a la reunió de la Mesa celebrada ahir i ha afirmat que “entenem perfectament les raons que va donar la presidenta del Parlament”. En aquest sentit, Corominas ha afirmat que “sabem que la Mesa farà la seva feina” i ha ratificat que “no dubtem que aquesta tramitació tirarà endavant en els propers dies i setmanes”. A més, responent a les declaracions del ministre portaveu Méndez de Vigo després del Consell de Ministres celebrat ahir, Corominas ha volgut deixar clar que el procés català té un “calendari molt clar: l’1 d’octubre” i ha subratllat que aquest dia “hi haurà referèndum, hi haurà cens, hi haurà urnes i hi haurà paperetes”.

Pel que fa a la llei de transitorietat, Corominas ha remarcat que “la presentarem en el seu moment” i s’ha mostrat convençut que “ens posarem d’acord amb el procediment, de la mateixa manera que ens hem posat d’acord amb el contingut de la llei”, ha dit. “L’important de la llei de transitorietat és que, en cas que guanyi el sí, hi hagi garanties jurídiques i empara jurídica”, ha reiterat.

Respecte a la resolució del recurs de súplica presentat pel Govern de la Generalitat davant el recurs d’inconstitucionalitat per la Reforma del Reglament, Corominas ha apuntat que “ho hem trobat un escàndol des del principi” i ha destacat que “si portéssim a l’absurd jurídicament aquest recurs, es paralitzarien totes les iniciatives tinguessin el contingut que tinguessin”. “Aquest és un dels casos d’absurd”, ha dit Corominas, que ha afegit que això “desqualifica l’actuació del govern de l’Estat i del TC”. “Els reglaments no regulen ideologies, sinó els instruments perquè es puguin vehicular les iniciatives, i aquests instruments no es poden sotmetre a la voluntat del govern de l’Estat”, ha apuntat Corominas, que ha subratllat que el govern de l’Estat “ha fet un abús de poder presentant aquest recurs d’inconstitucionalitat”, juntament amb el TC, “que s’hi ha afegit una vegada més”. A més, Corominas ha recordat que 14 parlaments autonòmics, així com el Congrés i el Senat, poden fer ús de la lectura única.

En aquest sentit, i fent referència a les paraules de Méndez de Vigo en les quals apuntava ahir que el govern de l’Estat “hi és per garantir la igualtat de tots els espanyols”, Corominas ha afirmat que “els catalans, afortunadament, ja devem estar fora, perquè no som iguals que els altres Parlaments autonòmics”. “Denunciem que el TC ha estat un instrument al servei del govern de l’Estat i es contradiu fins i tot en la mateixa resolució”, ha afegit.

OPERACIÓ CATALUNYA

En relació a l’acord de la Mesa del Parlament per querellar-se contra les persones que han estat requerides per comparèixer a la Comissió de l’Operació Catalunya i no ho han fet, el portaveu adjunt de Junts pel Sí, Roger Torrent, ha assegurat que “ens reconforta que la Mesa hagi assumit aquest acte de dignitat” i ha avançat que quan s’aprovin les conclusions de la comissió, el proper 28 i 29 d’agost, “acudirem als tribunals per denunciar un fet reprovable i fastigós en termes d’estat de dret”. “És molt clar el codi penal, i marca molt clarament l’obligatorietat de comparèixer en una comissió d’investigació”, ha dit Torrent, que ha apuntat que, a més, en aquest cas, també es tractava de “respondre a la responsabilitat política i institucional per esclarir un escàndol democràtic”. Segons Torrent, les conclusions de la Comissió de l’Operació Catalunya “no només haurien d’escandalitzar els grups parlamentaris –que ja ho fan-, sinó també a fiscals i jutges”, perquè és una qüestió que “fa trontollar els propis fonaments de l’Estat de dret”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies