Nom de la noticia

30 Novembre 2016

Corominas: “La Llei de votació electrònica per als catalans que viuen a l’estranger ens fa passar del segle XIX al segle XXI”

El diputat de JxSí comparteix “la urgència i la necessitat” del Govern d’aprovar la llei “per garantir i protegir el dret a vot dels ciutadans catalans a l’estranger”

El diputat de Junts pel Sí Lluís M. Corominas ha assegurat que la nova Llei del procediment de votació electrònica per als catalans residents a l’estranger “ens fa passar del segle XIX al segle XXI en el sistema de vot dels catalans que viuen fora de Catalunya”. Corominas ha insistit en “la urgència i la necessitat” d’aprovar la llei perquè “abarateix costos; garanteix els secret i la seguretat del vot; és una llei pròpia; garanteix les mateixes condicions de vot pels ciutadans catalans a l’estranger; i protegeix el dret a vot”. En aquest sentit, ha recordat als grups parlamentaris que s’han oposat a la Llei escudant-se en la legalitat que “la Junta Electoral Central avala la implantació del vot electrònic”. I ha recordat a PP i a C’s que “a les ponències sobre la llei electoral del 2010 i el 2015 van estar a favor del vot electrònic”.

Corominas ha admès que la Llei del 2011, la reforma de la Ley Orgánica del Régimen Electoral General, té moltes mancances i posa de relleu “el mal funcionament del Ministeri d’Exterior, les ambaixades i correus; tal com es va poder veure durant les últimes eleccions al Parlament de Catalunya”. I ha lamentat que la Junta Electoral Central doni la raó al Govern català, un cop passades les eleccions, quan va demanar ampliar el termini per a què els catalans que vivien a l’exterior poguessin exercir el seu dret a vot. “Si es demana la pròrroga per a les eleccions al Parlament de Catalunya no es pot fer; però, per a les eleccions a l’Estat, sí”, ha etzibat.

En referència a les esmenes a la totalitat presentades per C’s i PP, Lluís M. Corominas els ha instat a què “deixin d’oposar-se a què els catalans puguin votar”. “Ara s’oposen a què els catalans puguin votar a l’estranger, també s'oposen a que puguem votar en un referèndum. Si s’oposen a la democràcia, la democràcia els esclafarà”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies