Nom de la noticia

26 Juliol 2017

Corominas: “La societat catalana manté l’esperit dels Jocs Olímpics de fa 25 anys i les ganes de transformació social, econòmica i política del país”

Puigdemont: “L’esperit olímpic seria, en política, el referèndum pactat; en què governs d’un costat i de l’altre es posen d’acord per un projecte que transcendeix la generació”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Lluís Corominas, ha afirmat, en relació a la commemoració dels 25 anys dels Jocs Olímpics, que la societat catalana “manté les ganes de transformació social, econòmica i política” d’aquella època i la voluntat “de decidir de manera democràtica el futur del país”. Corominas, que ha fet referència a les llums i ombres que va comportar l’esdeveniment, ha subratllat que els jocs olímpics van ser “un instrument de transformació amb indicadors positius i negatius”, entre els quals ha destacat “l’empenta, il·lusió i visió de futur de l’alcalde Maragall” així com la decisió “valenta” del Comitè Olímpic Internacional o la implicació de la societat civil i el Govern de la Generalitat. També n’ha destacat la contribució dels voluntaris, que va ser decisiva per fer possible els jocs: “quina contradicció; tant lloats ahir i, en canvi, ara són perseguits preventivament per l’Estat espanyol, que els vol engarjolar si participen en el referèndum”.

Corominas ha recordat les conseqüències de l’Operació Garzón, una operació policial que va comportar “45 detinguts i disset torturats per defensar l’independentisme” i “una sentència el 2004 del Tribunal Europeu dels Drets Humans contra l’Estat espanyol”. A més, el president del grup ha recordat que l’any 92 hi va haver “un urbanisme especulatiu que avui no tindria cabuda en la nostra societat” i es va fer evident “l’intent d’espanyolitzar l’esdeveniment”. Un intent “que no va reeixir perquè hi havia un component identitari de voler ensenyar al món la nostra manera de ser i de fer”, segons Corominas.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, també ha volgut elogiar el paper dels voluntaris i la seva contribució als Jocs Olímpics, i ha remarcat que en aquella època van tenir lloc “fets molt greus que, anys després, van portar a l’Estat espanyol a una condemna per part dels Tribunals Europeus per no investigar les tortures a independentistes”. “Hauria d’avergonyir als que se senten patriotes espanyols”, ha reblat Puigdemont, que també ha subratllat que, d’aquella efemèride, “es troba a faltar l’esperit olímpic, que va fer possible que diferents governs, sense retrets ni prejudicis, es posessin d’acord per un objectiu molt difícil”. **“L’esperit olímpic seria, en política, el referèndum pactat; en què governs d’un costat i de l’altre es posen d’acord per un projecte que transcendeix la generació”, ha sentenciat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies