Nom de la noticia

31 Juliol 2017

Corominas: “Presentem la Llei del Referèndum convençuts i compromesos en tirar-la endavant; la democràcia a Catalunya no l’aturarà ni Rajoy ni el TC”

Junts pel Sí i la CUP-Crida Constituent entren a registre la proposició de Llei del Referèndum per a l’autodeterminació de Catalunya

Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i CUP-Crida Constituent han entrat al registre del Parlament de Catalunya la proposició de Llei del Referèndum per a l’autodeterminació de Catalunya. “Presentem la Llei del Referèndum convençuts i compromesos en tirar-la endavant”, ha assegurat el president de Junts pel Sí, Lluís Corominas, que ha remarcat que “la democràcia a Catalunya no l’aturarà ni Rajoy ni el TC”.

Respecte a l’anunciada impugnació del Reglament del Parlament de Catalunya que s’ha presentat al TC, Corominas ha apuntat que “aquest és un recurs que no té en compte la part jurídica, sinó només l’origen de la iniciativa legislativa, és a dir, el Parlament”, i ha afegit que aquest “no atén a raons jurídiques, sinó només atén a qui l’ha fet”. En aquest sentit, Corominas ha remarcat que “la resposta a aquesta impugnació del Reglament és la presentació de la Llei del Referèndum” i ha posat en dubte els arguments que es donen per impugnar el Reglament. “Els dos arguments que es donen són que, a l’hora de presentar la lectura única, no hi ha unanimitat amb una majoria qualificada” i que “a l’hora de tramitar la lectura única, no hi ha tràmit d’esmenes”. “Si aquests són els dos únics arguments que tenen, hauran de fer caure tots els reglaments dels Parlaments de les comunitats autònomes, entre ells també el del Congrés dels Diputats”, ha dit Corominas, que ha explicat que, per exemple, “aquests dos indicadors tampoc els compleix el Reglament del Congrés dels Diputats”.

El president de Junts pel Sí ha explicat que la iniciativa ha estat presentada per tràmit d’urgència extraordinària i que, encara que la tramitació acabi sent una altra, “sempre ho farem d’acord amb el que preveu el Reglament del Parlament de Catalunya i, per tant, dins la legalitat”, ha assegurat. La iniciativa es presenta a través d’un mecanisme que requereix més d’una cinquena part dels diputats i “esperem que a partir d’avui comenci la seva vida parlamentària i, en les properes setmanes, puguem tramitar-la”, ha dit.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies