Nom de la noticia

04 Maig 2016

Cuminal: "TV3 i Catalunya Ràdio exerceixen de mitjans nacionals, que és pel que van ser creats per unanimitat del Parlament l’any 1983 ”

El diputat de JxSí critica que “darrere la suposada preocupació d’alguns grups per la salut de la CCMA s’hi amaga hipocresia” i afirma que “la corporació no es mereix que n’ataquem el prestigi”

El diputat de Junts pel Sí Jordi Cuminal ha lamentat al Ple del Parlament que alguns grups no entenguin la funció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA): “Són mitjans nacionals, no mitjans nacionalistes; però com que no accepten la realitat que Catalunya és una nació, no entenen que els mitjans de la Corporació actuïn com a mitjans nacionals”, ha afirmat. Cuminal ha recordat que els mitjans nacionals de Catalunya “es van crear l’any 1983 per unanimitat d’aquest Parlament per representar l’autogovern i defensar la llengua; per ser nacionals, no nacionalistes”. En aquest sentit, ha subratllat que l’encàrrec del Parlament és molt clar: “promoció del català, servei públic de qualitat i motor de la indústria audiovisual”.

A més, ha argumentat que les enquestes que figuren als informes del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) demostren que l’oferta de la CCMA és “plural, de qualitat i en català”. “Som referència, som líders i està ben valorat pels espectadors”, ha assegurat el diputat, que ha afegit que “difícilment hi ha mitjans més plurals que els resultats que dóna la CCMA”. “Han de ser plurals precisament perquè són nacionals”, ha reblat.

“Darrere el discurs d’una part d’aquesta cambra per la salut de la Corporació Catalans de Mitjans Audiovisuals (CCMA) s’hi amaga hipocresia. La corporació no es mereix que n’ataquem el prestigi”, ha afirmat Cuminal, que ha volgut deixar clara la posició del grup parlamentari de Junts pel Sí davant la proposició de llei sobre comunicació audiovisual presentada per Ciutadans al Parlament de Catalunya.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies