Nom de la noticia

01 Juny 2016

David Rodríguez: ”El col·lectiu de les persones amb discapacitat constitueix un dels grups de població al qual el Govern ha de destinar una de les parts més importants dels seus esforços”

La consellera Dolors Bassa ha explicat que el Govern va acordar doblar els recursos que es destinen als anomenats diners de butxaca per a despeses personals de les persones amb discapacitat

El diputat de Junts pel Sí David Rodríguez ha preguntat aquest matí al Parlament de Catalunya quines mesures està prenent el Govern per ajudar al col·lectiu de les persones amb discapacitat. Rodríguez ha defensat que cal atorgar una cura especial a aquest grup de població: “Qualsevol societat avançada es caracteritza per tenir una consideració especial cap a aquella part de la societat més vulnerable”. En aquest sentit, “el col·lectiu de les persones amb discapacitat constitueix un dels grups de població al qual cal fer una especial atenció i al qual el Govern ha de destinar una de les parts més importants dels seus esforços”.

Rodríguez ha recordat que el pla de govern ja inclou diverses mesures i que el Parlament va aprovar una moció amb mesures molt reclamades pel sector com són la constitució del Consell de la Discapacitat de Catalunya i l’augment dels diners de butxaca, que són aquella quantitat de diners per despeses personals per a persones amb discapacitat. El diputat ha preguntat precisament quines mesures està prenent el Govern en aquest sentit.

La consellera d’Afers Socials, Dolors Bassa, ha destacat que pel Govern “és prioritari que la societat sigui inclusiva” i, en aquest sentit, ha explicat que el 25 de maig es va convocar el Consell de la Discapacitat de Catalunya, que presideix el president de Catalunya, i es va tancar una acord “per augmentar el doble de recursos dels anomenats diners de butxaca”. En aquest sentit, les persones amb discapacitat física passaran de tenir 190 euros a 398 euros; i les persones amb discapacitat intel·lectual que passaran de 132euros a 331. “És una quantitat minça, però representa l’esforç que fem com a govern en aquells temes que considerem més importants”, ha explicat Dolors Bassa. “Seran un 8 milions d’euros que el departament ha de treure d’un altre lloc per destinar-los a aquesta gent. És una prioritat que aquestes persones puguin tenir aquests diners”, ha afegit la consellera.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies