Nom de la noticia

26 Juliol 2017

David Rodríguez: "L'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible pren sentit en la mesura que tots els actors l'assumeixin i la implementin"

El conseller Raül Romeva ha recordat el compromís del Govern en aquest àmbit i ha destacat que s'està realitzant una feina “que ens posa a l'avantguarda”

El diputat de Junts pel Sí David Rodríguez, en la seva pregunta al conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, a la sessió de control ha defensat la importància de complir les mesures que preveu l'Agenda 2030 de les Nacions Unides. “L'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible pren sentit en la mesura que tots els actors l'assumeixin i la implementin”, ha afirmat Rodríguez.

“Sabem que el Govern està treballant intensament per configurar un marc ambiciós i viable per aplicar l'Agenda 2030”, ha avançat el diputat. Rodríguez ha explicat que l'agenda es basa en cinc premisses fonamentals, que són el sentit d'urgència per fer front als reptes i amenaces que afecten al desenvolupament sostenible a escala planetària; el potencial transformador de l'agenda respecte les actuals pautes que condicionen la sostenibilitat; el seu caràcter global i universal; el caràcter indivisible dels 17 objectius que la integren; i, finalment, l'equilibri entre les dimensions econòmica, social i ambiental del desenvolupament sostenible.

El conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha assegurat que el Govern està treballant en aquest compromís de Nacions Unides i que hi ha “una disponibilitat extraordinària per desenvolupar aquest encàrrec” i complir amb els 17 objectius que inclou l'agenda. “Estem fent una feina que ens posa a l'avantguarda dels estats que estan liderant aquesta qüestió”, ha afirmat Romeva, que ha volgut destacar la implicació de tots els departaments que han col·laborat en una comissió interdepartamental que impulsa el projecte.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies