Nom de la noticia

08 Febrer 2017

Delgado: "Catalunya és terra d'acollida i també terra d'exili. Ens hem de comprometre amb l'atenció a les persones refugiades"

La consellera Dolors Bassa ha explicat que entre el Govern, entitats i el món local s'ha impulsat el Programa Català de Refugi per poder acollir les persones refugiades

La diputada de Junts pel Sí Adriana Delgado ha defensat aquest matí al Parlament que és “un deure” que Catalunya aculli les persones que han de fugir de la violència, la guerra i la repressió als seus països. “Catalunya és terra d'acollida i també terra d'exili. Apel·lant a la memòria, tant les institucions com la societat civil, ens hem de comprometre amb l'atenció a les persones refugiades, és el nostre deure legal però sobretot humanitari”, ha afirmat Delgado, que ha preguntat al Govern quina està sent la tasca que es desenvolupa en aquest sentit.

Delgado ha volgut destacar també la tasca que s'està fent des de la societat per ajudar les persones refugiades: “La societat civil també s'ha organitzat, com per exemple, amb la campanya Casa nostra, casa vostra, que entre altres actes, organitza aquest dissabte un concret al Palau Sant Jordi i una manifestació el dia 18 a Barcelona que ha de ser massiva”. La diputada ha reiterat que aquestes accions s'impulsen perquè l'Estat no fa aquesta tasca. “Són les reaccions polítiques i civils davant la rígida gestió dels refugiats per part dels estats. El programa estatal d'asil que cobreix les necessitats bàsiques dels refugiats és un sistema centralitzat, restrictiu i burocratitzat, com hem denunciat en nombroses ocasions”, ha afirmat.

La consellera d'Afers Socials Dolors Bassa ha explicat que el Govern conjuntament amb les entitats ha impulsat un programa per poder acollir aquestes persones refugiades: “El Programa Català de Refugi es basa en experiències internacionals d'èxit i suposa un pas endavant en l'acollida. És un programa fet entre tots: Govern, entitats i món local”, ha explicat. “Demanàvem 500 mentors per tirar endavant un programa pilot i ja s'han inscrit 1.270 persones”, ha afegit. “Hem fet un programa propi per compromís democràtic, per cobrir les mancances de l'Estat i perquè tenim marc legal per fer-ho”, ha sentenciat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies