Nom de la noticia

10 Març 2016

El Homrani: "Gestionarem de forma honesta l'encàrrec que ens ha fet la societat civil: donar resposta al patiment dels més dèbils"

El ple ha aprovat les propostes de resolució de JxSí per augmentar les beques menjador, lluitar contra la pobresa energètica, i aturar els desnonaments, entre d'altres

El diputat de Junts pel Sí Chakir El Homrani ha presentat davant del plenari les prioritats del Grup Parlamentari pel ple monogràfic de pobresa, abans que es votin les propostes de resolució. “Gestionarem de forma honesta l'encàrrec que ens ha fet la societat civil: donar resposta al patiment dels més dèbils”, ha dit El Homrani aquest dijous des del Parlament de Catalunya.

En aquest sentit, el diputat de JxSí ha volgut reconèixer la “voluntat de diàleg i de trobar espais conjunts” que hi ha hagut en les negociacions amb la resta de grups parlamentaris a l'hora de trobar acords per aprovar propostes de resolució, a la vegada que ha lamentat “el cinisme i el sarcasme” dels qui presenten propostes que no són implementables. “La societat civil ens va demanar ahir tenir visió de futur i mirada llarga; presentar propostes que costen 4.000 milions d'euros –que és més que els impostos que gestiona la Generalitat– és justament la inversa: és generar unes expectatives que no ens podem permetre”, ha lamentat.

El Homrani ha acabat la intervenció fent una crida a tots els grups perquè donin suport als pressupostos de la Generalitat. “Veuran en el nostre vot valentia i voluntat honesta. És molt fàcil votar avui a favor de certes mesures, però quan de debò es veurà si hi ha voluntat de diàleg i entesa per tirar-les endavant, serà quan els pressupostos arribin a aquesta cambra. Si no s'aproven, aquest ple quedarà en una festa pirotècnica”, ha dit.

Compromesos a lluitar contra la pobresa

Les propostes de resolució presentades per JxSí que han estat aprovades aquest dijous inclouen, entre d'altres:

  1. Pobresa infantil: Augmentar el número de beques que cobreixen el 100% del cost de les beques menjador.

  2. Pobresa energètica: Destinar com a mínim 10 milions d'euros a ajudar les famílies vulnerables que no poden fer front al pagament dels subministraments bàsics.

  3. Habitatge: Evitar que cap família en dificultats econòmiques sigui desnonada.

  4. Refugiats: Donar acollida i asil al màxim nombre de persones refugiades, per donar resposta a la greu situació humanitària que viuen.

  5. Salari mínim: Avançar cap a un nou salari mínim català, d'acord amb els estàndards europeus.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies