Nom de la noticia

27 Juliol 2016

El Homrani: "La protecció social és un pilar fonamental de l'estat del benestar per garantir la igualtat efectiva i l'Agència de Protecció Social Catalana ha de permetre la justícia social"

El ple del Parlament aprova tramitar la Proposició de Llei Integral de Protecció Social Catalana

El ple del Parlament la Llei ha aprovat aquest dimecres tramitar la proposició de llei de creació de l'Agència Catalana de Protecció Social, una llei que estableix l'estructura de l'agència que gestionarà totes les prestacions socials que hi ha a Catalunya.

“La protecció social és un pilar fonamental de l'estat del benestar per garantir la igualtat efectiva i l'Agència de Protecció Social Catalana ha de permetre la justícia social”, ha defensat el diputat de JxSí Chakir El Homrani, que ha participat a la ponència conjunta de la Proposició de Llei Integral de Protecció Social Catalana.

“Apostem perquè l'Agència Catalana de Protecció Social tingui personalitat jurídica pròpia, independència financera, plena autonomia, independència funcional i un control parlamentari permanent i on el paper dels agents socials sigui clau”, ha dit el diputat de JxSí i relator de la ponència conjunta, que també ha explicat que el president de l'agència l'escollirà el Parlament.

“L'agència tindrà la capacitat de gestionar totes les prestacions socials a Catalunya però volem que, en un futur, aquesta estructura vagi més enllà de la mera gestió”, ha dit El Homrani. La definició del model d'aquesta agència, que serà fixat en una altra llei, queda per una segona fase.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies