Nom de la noticia

19 Desembre 2016

El Homrani: “La Renda Garantida de Ciutadania és una oportunitat, estem a prop d’arribar a un acord, demanem generositat per part de tots”

El diputat de Junts pel Sí assegura la mesura “és important, perquè es tracta d’un canvi de paradigma en les polítiques de protecció social i la lluita contra la pobresa”

El diputat de Junts pel Sí Chakir El Homrani ha defensat aquesta tarda des del Parlament que la Renda Garantida de Ciutadania és una oportunitat, però ha demanat generositat a totes les parts implicades en la negociació. “Per nosaltres la Renda Garantida de Ciutadania és una oportunitat. Estem a prop d’arribar a un acord, demanem generositat per part de tots”, ha afirmat el diputat, que ha recordat que la proposta final catalana és molt superior a la que s’ha presentat a València.

El Homrani ha defensat que amb la Renda Garantida de Ciutadania es generarà un dret i permet crear un canvi de paradigma en les polítiques de protecció social. “Amb la Renda Garantida de Ciutadania no només revertim l’austeritat sinó que generem un dret. És important, perquè es tracta d’un canvi de paradigma en les polítiques de protecció social i la lluita contra la pobresa”, ha declarat El Homrani.

El diputat de Junts pel Sí ha explicat la nova proposta que el grup va fer arribar en la darrera reunió de la ponència, en què s’incrementen encara més les xifres respecte la proposta inicial. “Hem millorat les xifres que vam presentar de la Renda Garantida de Ciutadania perquè ja el 2017 una família de 4 membres cobri 697 euros”, ha explicat. La proposta preveu una aplicació gradual de cinc anys per poder arribar a 2022 amb una proposta de 1.145 euros per una unitat familiar de quatre persones. L’increment més destacat, però, arribaria el 2017, en què un primer membre d'aquesta unitat familiar pugui cobrar el 80% de la prestació.

El Homrani ha reivindicat que és “una molt bona proposta, que comportarà que al final del període de transició destinaríem a la Renda Garantida de Ciutadania 572 milions d’euros. Ho fem de manera paulatina per anar incrementant cada any 70 milions en el pressupost”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies