Nom de la noticia

16 Agost 2015

El Pare Manel, Carme-Laura Gil i Josep Maria Vila d’Abadal són les noves incorporacions a la llista Junts pel Sí

La candidatura Junts pel Sí anuncia la incorporació a la llista per Barcelona del Pare Manel, de la filòloga i política Carme-Laura Gil i del polític Josep Maria Vila d’Abadal.

Manuel Pousa (Granada, 1945) es va ordenar sacerdot l’any 1975 a Barcelona, on ha exercit a la parròquia de la Santíssima Trinitat de la Trinitat Vella i també ha treballat al districte de Nou Barris, on està arrelada la seva Fundació Pare Manel, creada 2004. Una institució sense ànim de lucre que porta a terme projectes educatius i d’acció social per a persones en situació de major vulnerabilitat. Ha rebut diverses distincions, així com la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya i la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona, ambdues el 2009.

Carme-Laura Gil (Benissanet, 1935), llicenciada en Filologia Clàssica i Ciències de l’Educació, després de dedicar-se al món docent va fer el pas a la política el 1980, quan va ser nomenada directora general de Batxillerat. També va ser directora general de Professorat i Centres, i de Planificació Escolar del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Gil va ser diputada al Congrés dels Diputats i posteriorment consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, entre el 1999 i el 2003.

Josep Maria Vila d’Abadal (Barcelona, 1954) és enginyer agrícola i empresari. Del 2007 al 2015 va ser alcalde de Vic i durant quatre anys també va ser el president de l’Associació de Municipis per la Independència, des de la seva constitució el 2011 i fins el 2015. Vila d’Abadal és nét del polític i un dels fundadors d’UDC, Lluís Vila d’Abadal.

Tots tres se sumen a la candidatura Junts pel Sí amb els expresidents del Parlament de Catalunya Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert; l’entrenador Pep Guardiola, que tanca la candidatura de Barcelona; l’investigador Pere-Joan Cardona, el jurista Carles Viver Pi-Sunyer, l’empresari Raimon Carrasco, el filòsof Xavier Rubert de Ventós, l’actriu Sílvia Bel, l’escriptor Jaume Cabré, el periodista Miquel Calçada, l’atleta Núria Picas, la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català Isona Passola, l’actriu Montserrat Carulla i la cuinera Ada Parellada.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies