Nom de la noticia

25 Juliol 2017

El Parlament aprova el dictamen de la Proposició de Llei de l'Agència Catalana de Protecció Social

Els diputats de Junts pel Sí Chakir El Homrani i Natàlia Figueras han destacat que es crearà una “agència pública, moderna i amb control parlamentari”

La comissió de Treball del Parlament ha aprovat avui el dictamen de la Proposició de Llei de l'Agència Catalana de Protecció Social que ara caldrà que s'aprovi al ple com a darrer pas. Els diputats de Junts pel Sí que han defensat el dictamen Chakir El Homrani i Natàlia Figueras han destacat que l'agència tindrà personalitat jurídica, independència financera, plena autonomia i un control parlamentari permanent. A més, han destacat que l'objectiu és que pugui centralitzar i gestionar totes les prestacions socials a Catalunya a partir de la seva aprovació i que posi la base per poder assumir noves competències en el futur. “Aquesta agència està preparada per gestionar totes les competències que anem adquirint en el camí cap al nou estat, és a dir, és el bressol de la futura seguretat social catalana”, han recordat els diputats.

Els diputats han explicat que es vol crear una agència moderna: “Aquesta llei crea l'Agència Catalana de Protecció Social: una agència pública, moderna, participada pels agents socials i econòmics, i amb un control parlamentari permanent”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies