Nom de la noticia

15 Desembre 2016

El Parlament aprova el dictamen del llibre sisè que completa el codi civil català

Orobitg: “Amb aquest llibre es completa la legislació civil del país i ens iguala a la que pugui tenir qualsevol estat del món. És una nova estructura d’estat”

La comissió de Justícia del Parlament ha aprovat aquest matí el dictamen del llibre sisè del Codi Civil català amb un ampli suport, ja que ha comptat amb els vots de Junts pel Sí, PSC, CSQP i la CUP. Ara el text anirà a ple per fer-ne l’aprovació definitiva. El diputat de Junts pel Sí Jordi Orobitg ha destacat la importància d’aquesta llei, que regula les obligacions i els contractes i amb la qual es completarà el Codi Civil català. “Amb aquest llibre es completa la legislació civil del país i ens iguala a la que pugui tenir qualsevol estat del món. És una nova estructura d’estat”, ha declarat Orobitg.

El diputat de JxSí ha recordat que, juntament amb les tres lleis de desconnexió –les lleis de protecció social catalana, administració tributària catalana i règim jurídic català- aquesta regulació és un element fonamental pel futur Estat. “L’objectiu era disposar d’un codi civil amb un contingut íntegre com és propi d'un estat i en consonància amb el del nostre àmbit més proper, que és l’ europeu. A més, s’ha aprovat amb una àmplia majoria”, ha afirmat. Orobitg ha volgut destacar també la importància del llibre perquè permetrà “regular aspectes tan importants per als ciutadans com les compravendes”.

A banda de les compravendes, el llibre sisè regula contractes fonamentals com el de permuta, el de cessió de solar o aprofitament urbanístic a canvi de construcció futura, i els contractes de conreu. També incorpora de manera detallada la regulació d'altres contractes com el de custòdia del territori, el d'integració ramadera, i el d'aliments.

Amb la culminació del Codi civil, Catalunya disposarà d’un cos legal que regularà els aspectes propis de l'àmbit privat de les persones físiques i jurídiques i esdevindrà la norma d'aplicació principal, fet que convertirà el Codi civil espanyol en una norma d'aplicació subsidiària a Catalunya i permetrà a la Generalitat exercir totes les competències en aquest àmbit.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies