Nom de la noticia

13 Desembre 2016

El Parlament aprova el dictamen del projecte de llei de mesures de protecció de l'habitatge amb les esmenes de JxSí per regular el lloguer abusiu

Solsona destaca “l'alt grau de consens assolit” en una “llei de xoc” per superar la suspensió del TC i abordar el dret a l'habitatge de les persones amb risc d'exclusió residencial

La Comissió de Governació, Administracions Públiques i Habitatge ha aprovat aquesta tarda el dictamen del projecte de llei de mesures de protecció del dret a l'habitatge de les persones que es troben en risc d'exclusió residencial. Aquesta llei, que respon al mandat de les dues cimeres convocades pel President de la Generalitat, “és urgent i substitutòria de la llei 24/2015 suspesa”, ha explicat el diputat de Junts pel Sí Marc Solsona, que ha assenyalat que es tracta d'una llei que aborda el dret a l'habitatge de les persones amb risc d'exclusió residencial, i que per tant, “és reactiva, una llei de xoc”, per superar la suspensió del Tribunal Constitucional. El diputat de JxSí ha mostrat la seva satisfacció per “l'alt grau de consens assolit” en la ponència.

A més, des de Junts pel Sí s'ha aconseguit incorporar una esmena mitjançant la qual “assumim el compromís de legislar sobre el lloguer abusiu”, ha assegurat Solsona. Aquesta regulació haurà de tractar temes com la durada dels contractes, les causes de resolució, les cessions i subrogacions, els drets d'adquisició preferent, les causes de suspensió i extinció, els dipòsits i altres garanties, i els supòsits de preus de lloguer abusiu. L’esmena s'ha aprovat amb el suport de tots els grups i l’abstenció de C’s.

D'altra banda, i pel que fa a les mesures sobre les ocupacions sense títol habilitant, els grups de Junts pel Sí i el PSC han presentat una esmena “que va molt en sintonia de les reivindicacions de la Taula del Tercer Sector Social i en la qual la resta de grups també hi donen suport”, ha apuntat el diputat. Concretament, l'esmena recull que, en cas que una administració pública o entitat pública adjudiqui un habitatge que es doni el cas que està ocupat, “prevaldrà l'adjudicació pública”, ha subratllat Solsona.

En el procés d'elaboració d'aquesta llei, que neix com una eina per fer front a l'emergència habitacional, “s'han acceptat el 50% de les esmenes presentades”, ha afegit Solsona.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies