Nom de la noticia

06 Juliol 2016

El Parlament aprova impulsar una campanya institucional d'informació i sensibilització sobre la Reforma Horària

La Comissió d'Afers Institucionals del Parlament de Catalunya ha aprovat aquest dimecres una proposta de resolució que insta el Govern a impulsar una campanya institucional d'informació i sensibilització llarg de l'any 2016 que faci pedagogia sobre els orígens dels horaris actuals, i els perjudicis principalment vinculats a la salut i el benestar. L'objectiu és incrementar el grau de consciència i coneixement per part de la ciutadania d’ un procés de canvi cultural i d'hàbits tan ampli com el que preveu la Reforma Horària.

“Li devem a la ciutadania un canvi d'horaris, que al llarg dels 50 anys s'han anat transformant fins arribar al desgavell actual. No és només una qüestió de conciliació, és també un tema de salut”, ha explicat el diputat de JxSí Fabián Mohedano.

“La reforma política que plantegem requereix de llei però també de pedagogia. Per això proposem informar i sensibilitzar sobre per què hem de fer aquest canvi d'horaris”, ha afegit.

Tenint en compte la transcendència de la Reforma Horària, tots els grups parlamentaris consideren fonamental que la ciutadania sigui coneixedora dels objectius generals, els motius d'impulsar-la, els beneficis que comportarà i els terminis en què es produirà l'acord, la transició i el moment zero.

En aquest sentit, el text, aprovat per tots els grups parlamentaris, preveu iniciatives de sensibilització als mitjans de comunicació públics i privats i als espais que ofereixen els mitjans de transport públics; als centres d'educació primària, secundària i universitats, els centres d'atenció primària
, el teixit productiu
, i el món local; i a través d'altres canals que permetin arribar al conjunt de la ciutadania.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies