Nom de la noticia

08 Febrer 2017

El Parlament aprova la llei del Llibre Sisè que completa el Codi Civil català

El diputat de JxSí Jordi Orobitg destaca que amb la llei “ens dotem d'una regulació integral del dret civil moderna que es fonamenta en institucions històriques”

El Parlament ha aprovat aquest matí la llei del llibre sisè del Codi civil català, que regula les obligacions i els contractes i amb el qual es completa el codi civil català. El diputat de Junts pel Sí Jordi Orobitg ha destacat que la llei permet fer un pas endavant en els drets civils i situar les regulació d'aquest àmbit en estàndards europeus. “Amb aquesta llei ens dotem d'una regulació integral del dret civil moderna que es fonamenta en institucions històriques, que s'ajusta als estàndards europeus més exigents i que ha de servir el desenvolupament en plena seguretat jurídica, també en l'àmbit privat, de la República catalana”, ha afirmat Orobitg.

El llibre sisè regula contractes tan importants com el de compravenda, el de permuta, el de cessió de solar o aprofitament urbanístic a canvi de construcció futura, i els contractes de conreu. També incorpora de manera detallada la regulació d'altres contractes com el de custòdia del territori, el d'integració ramadera, i el d'aliments.

Amb la culminació del Codi civil, Catalunya disposarà d'un cos legal que regularà els aspectes propis de l'àmbit privat de les persones físiques i jurídiques i esdevindrà la norma d'aplicació principal, fet que convertirà el Codi civil espanyol en una norma d'aplicació subsidiària a Catalunya i permetrà a la Generalitat exercir totes les competències en aquest àmbit.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies