Nom de la noticia

19 Maig 2016

El Parlament aprova la moció de JxSí que insta el Govern a fer "plenament aplicables i efectives" les lleis suspeses pel TC

Torrent ha defensat que “estem farts que una vegada darrera l'altra el govern de l'Estat resolgui als tribunals qüestions que són polítiques”

El Parlament de Catalunya ha aprovat aquesta tarda una moció de Junts pel Sí que insta el Govern a deixar sense efectes la suspensió del Tribunal Constitucional de les lleis aprovades al Parlament –Llei contra la pobresa energètica i els desnonaments, Impost sobre els pisos buits, Impost sobre nuclears i emissions, Llei d'igualtat entre homes i dones- per tal de garantir els drets socials assolits per la ciutadania de Catalunya.

El diputat de Junts pel Sí Roger Torrent ha fet una defensa de la sobirania del Parlament i de la ciutadania de Catalunya davant la judicialització que fa el govern espanyol de la política. “Estem farts que una vegada darrera l'altra el govern central intenti resoldre per la via dels tribunals qüestions que són polítiques”, ha afirmat Torrent.

“Aquesta moció va de defensar la sobirania d'aquest país i la dignitat d'aquest Parlament. Sobirania per evitar que es desnoni, per poder gravar els pisos buits, per gravar amb impostos verds els que contaminen, perquè no es talli la llum a qui no la pot pagar, i per defensar la igualtat entre homes i dones. Perquè el que fem en aquest Parlament és construir eines per ajudar la gent d'aquest país”, ha defensat el diputat.

Torrent ha recordat que, judicialitzant la política, qui surt més perjudicada és la ciutadania: “Anant contra les lleis que aprovem al Parlament no van en contra de les institucions sinó en contra de la gent d'aquest país. Cada vegada que es tomben les lleis que aprovem al Parlament, no es trepitja la tasca que fem aquí sinó que es trepitgen els drets dels ciutadans. Judicialitzar la política és un problema estructural de l'Estat. I l'única manera de superar-lo és la independència”, ha sentenciat el diputat de Junts pel Sí.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies