Nom de la noticia

05 Maig 2016

El Parlament aprova la moció de JxSí que insta la Generalitat a acollir com a mínim 4.500 refugiats a Catalunya

Delgado ha recordat que, mentre Catalunya ja pot rebre de manera gairebé imminent 1.800 refugiats, l'Estat només n'ha acollit 18

El ple del Parlament ha aprovat aquest dijous la moció de Junts pel Sí que insta el govern de la Generalitat a realitzar les accions necessàries per acollir com a mínim 4.500 persones que sol·liciten asil en els propers dos anys. “L'Estat no compleix amb els compromisos adquirits: ha d'assumir 17.000 refugiats i fins al moment només n'ha acollit 18”, ha lamentat la diputada de Junts pel Sí Adriana Delgado.

“De 28 places que hi havia a Catalunya fa només uns mesos del programa estatal d'acollida i integració, vam passar a 250; la Generalitat va oferir-ne 240 més, podem acollir 1.800 de forma gairebé imminent i 4.500 en els propers dos anys. Són números. Però parlem d'homes i dones, a qui les administracions públiques han de garantir tots els drets i unes condicions de vida dignes i ajudar-los a assolir l'autonomia personal. Tot això de la mà dels municipis i les entitats, que són els veritables facilitadors dels processos d'integració”, ha dit la diputada en un reconeixement a la tasca que es fa des de l'àmbit local.

A banda d'impulsar la creació del màxim de places de reubicació solidària a Catalunya, la moció també recull el reforç de la cooperació al desenvolupament, ajudant els refugiats en origen i en camps en països de trànsit, fora de Síria .

La diputada ha tancat la intervenció apel·lant a la solidaritat de Catalunya com a país d'acollida. “Ningú no ha escollit convertir-se en refugiat. Apel·lo a la memòria, tenim una història que ens recorda que molts dels que ens van precedir van haver de marxar i que tots podem ser refugiats algun dia”, ha dit.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies